Miljanić: Požarnu sezonu dočekujemo spremni, građani da nam budu partneri

"Podsjećam da danas posjedujemo dva protivpožartna aviona i jedan helikopter Avio-helikopterske jedibnice MUP-a, tri helikoptera Vojske Crne Gore, a u sezonu ulazimo sa oko 600 profesionalnih vatrogasaca – spasilaca kojima je na raspolaganju oko 180 vozila i sa 150 dobrovoljnih vatrogasaca koji imaju 15 vozila"

2661 pregleda 0 komentar(a)
Miljanić, Foto: MUP
Miljanić, Foto: MUP

Sistem zaštite i spašavanja Crne Gore ovogodišnju požarnu sezonu dočekuje spremno, a svi njegovi činioci su u okviru nadležnosti i odgovornosti koje imaju preduzeli adekvatne pripreme, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Zoran Miljanić povodom sastanka sa komandirima i ostalim predstavnicima crnogorskih službi zaštite i spašavanja.

"Apelujemo na građane da nam budu partneri u zaštiti od požara i da poštuju preporuke nadležnih službi i tako daju doprinos zaštiti od požara, jer je riječ o očuvanju zajedničkih vrijednosti i dobara, odnosno o zajedničkoj odgovornosti", istakao je Miljanić, saopšteno je iz MUP.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: MUP

On je dodao da očekuju da će ukupni resursi službi koje čine sistem zaštite i spašavanja biti dovoljni da odgovore na sve eventualne izazove, kao i da istovremeno intenzivno rade na njihovom poboljšanju i modernizaciji.

"Podsjećam da danas posjedujemo dva protivpožartna aviona i jedan helikopter Avio-helikopterske jedibnice MUP-a, tri helikoptera Vojske Crne Gore, a u sezonu ulazimo sa oko 600 profesionalnih vatrogasaca – spasilaca kojima je na raspolaganju oko 180 vozila i sa 150 dobrovoljnih vatrogasaca koji imaju 15 vozila. Ne sumnjamo u profesionalnost i hrabrost svih tih ljudi i njihovu spremnost da kao i prethodnih godina djeluju kada god je to potrebno. Na današnjem sastanku istaknuta je potreba da nadležne inspekcije na državnom i lokalnim nivoima narednih dana djeluju preventivno, odnosno pojačaju aktivnosti u cijeloj državi", poručio je Miljanić.

Bonus video: