Borovinić Bojović: Kazne za nenošenje maske na otvorenom odnose se isključivo na čekanje u redu ispred institucija

Za nenošenje maske predviđena je kazna od 30 eura za fizička lica, a za pravna do 30 hiljada eura

59305 pregleda 1022 reakcija 37 komentar(a)
Borovinić Bojović, Foto: Savo Prelević
Borovinić Bojović, Foto: Savo Prelević

Novčano kažnjavanje za nenošenje maske na otvorenom prostoru, koje je predviđeno izmjenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, odnosi se isključivo na čekanje u redu ispred javnih institucija, banaka, pošti i svih drugih ustanova koje pružaju usluge građanima, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

„Kažnjavanje za eventualno nenošenje maski na otvorenom odnosi se isključivo na posebne uslove velikih gužvi, čekanja u redu ispred javnih institucija, banki, pošte i sličnog“, pojasnila je Borovinić Bojović.

Ona je agenciji MINA rekla da je prihvatljiv amandan koji su podnijeli poslanici Maja Vukićević i Milun Zogović da se se kažnjavanje ne odnosi na revakcinisane građane.

Izmjenama Zakona predviđeno je obavezno korišcenje maski tokom boravka na otvorenom javnom mjestu prilikom čekanja u redu na neposredno pružanje usiuga ispred državnih organa, organa državne uprave, organa lokalne samouprave i lokalne uprave, javnih ustanova i drugih subjekata koji vrše javna ovlašcenja, pravnih lica i preduzetnika u kojima se pružaju usluge građanima, priređivanje igara na sreću i siično.

Za nenošenje maske predviđena je kazna od 30 eura za fizička lica, a za pravna do 30 hiljada eura.

Bonus video: