Vukčević: Nemaju projekat i elaborat za poligon, ne mogu da garantuju bezbjednost djeci

Odbornica Pokreta za promjene Marija Marović tvrdi da događaj u Zelenici apsolutno nema veze sa politikom, a da je Vukčević reagovao kao mještanin i starosjedilac

7544 pregleda 56 reakcija 18 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Mještanin Zelenike Dragan Vukčević tvrdi da iz Glavnog grada nisu saopštili istinu, kada su juče naveli da su odustali od izgradnje poligona u tom dijelu Podgorice, zbog toga što su “agresivni aktivisti Pokreta za promjene (Demokratskog fronta) onemogućili realizaciju investicije.

“Prije svega, ja sam starosjedilac, imam svoju imovinu u blizini poligona, koji se gradi. Uopšte se nisam predstavio kao aktivista Pokreta za promjene. Tražio sam od nadležnih iz 'Puteva' da dostave projekat i elaborat po kojem se radi poligon. Oni to nemaju. Ne mogu da garantuju bezbjednost djeci, koja bi se igrala na tom poligonu”, naveo je Vukčević.

On je istakao da nije protiv razvoja grada, projekata i da će pomoći sa omladinom da se taj poligon uradi, kada obezbijede dokumentaciju, ali i da tu već postoji igralište.

“Nisam nikoga vrijeđao, ni policajce, ni radnike 'Puteva', ni komunalne policajce”, naveo je Vukčević.

Iz Glavnog grada su juče saopštili da “obavještavaju mještane Zelenike i okolnih naselja da službe i preduzeća Glavnog grada odustaju od daljeg izvođenja radova na izgradnji poligona u ovom dijelu Podgorice.

“Naime, prkoseći ne samo zakonima Crne Gore već i zdravom razumu, agresivni aktivisti Pokreta za promjene (Demokratskog fronta) su juče i danas onemogućili realizaciju investicije u koju je Glavni grad ušao na zahtjev lokalne zajednice, s ciljem izgradnje modernog poligona za fudbal (za koji je, u saradnji s Fudbalskim savezom Crne Gore, prethodno obezbijeđena i specijalna podloga od vještačke trave) i, u perspektivi, dječjeg igrališta. Tom prilikom, pomenute osobe su izrekle prijetnje pripadnicima Uprave policije (koji su, u skladu sa zakonom, pružali asistenciju pripadnicma Komunalne policije)”.

Vukčević je kazao da je njegovoj familiji ranije eksproprisana imovina u Zelenici radi izgradnje vrtića i škole, ali da se ti sadržaji nisu izgrađeni, već je Glavni grad prodao to zemljište privatniku.

I odbornica Pokreta za promjene Marija Marović tvrdi da događaj u Zelenici apsolutno nema veze sa politikom, a da je Vukčević reagovao kao mještanin i starosjedilac.

“On jeste prepoznat kao aktivista mladih PzP-a i mi se nećemo distancirati od njega na taj način. Glavni grad želki da to predstavi kao političko pitanje, ali zaista nije. To je bilo djelovanje njegovo i njegovih članova porodice”, istakla je Marović.

Bonus video: