Đukić: Bezbjednost u Kolašinu ozbiljno narušena, nadležni ćute

"Osim straha među građanima, tu su i posledice koje ovakve pojave mogu imati i na predstojeću ljetnju sezonu koju svi turistički i ugostiteljski radnici nestrpljivo isčekuju"

6572 pregleda 39 reakcija 11 komentar(a)
Milan Đukić, Foto: SO Kolašin
Milan Đukić, Foto: SO Kolašin

Očigledno je da je bezbjednost u Kolašinu ozbiljno narušena a građani uplašeni i čekaju reakciju nadležnih, koje još uvijek nema, stav je presjednika Skupštine Opštine Kolašin Milana Đukića.

U saopštenju koje je uputio Đukić, navodi se da je u posljednjih mjesec ipo bilo tri paljenja automobila u Kolašinu, a policija, tužilaštvo i druge lokalne institucije se ne oglašavaju.

"Ko pali automobile naših sugrađana i zašto nadležni organi ćute o tome? Da li je u pitanju strah, nemoć ili nebriga za alarmantno stanje bezbjednosti u Kolašinu? Da li će nadležne institucije prije svih Uprava policije i Tužilaštvo utvrditi ko stoji iza ovoga ili će i dalje zatvarati oči pred pojavom koja narušava građanski mir i bezbjednost? Ne može se okretati glava od ovakvih problema! Ne može strah biti mjera našeg života i ne može strah odrediti našu budućnost u Kolašinu!", kazao je Đukić.

Đukić je istakao da je "svima jasno da nijedno paljenje automobila nije povezano sa političkom situacijom poslednjih nekoliko mjeseci u Kolašinu i Crnoj Gori".

On je pozvao Upravu policije, OB Kolašin i Tužilaštvo da ispune svoju obavezu i zaštite bezbjednost i imovinu građana Kolašina.

"Pozivam vršioca dužnosti direktora Uprave policije Zorana Brđanina da pod hitno reaguje povodom bezbjednosne situacije u Kolašinu. Pozivam novog načelnika OB Kolašin Zorana Braunovića i ODT u Kolašinu da se posvete rešavanju slučajeva paljenja tri automobila, koja su se desila u poslednjih mjesec ipo dana. Pozivam predsjednika Opštine Milosava Bulatovića da se aktivno uključi u rešavanje ovih problema i već na sledećoj sjednici Skupštine opštine, podnese informaciju o bezbjedonosnoj situaciji u Kolašinu", navodi se u Đukićevom saopštenju.

On je kazao da organi lokalne i državne vlasti moraju reagovati u najhitnijem roku jer građani polako gube strpljenje i "neće još dugo čekati i tolerisati okretanje glave od evidentnih bezbjedonosnih problema i povećanog stepena kriminalnih aktivnosti u malom Kolašinu".

"Osim straha među građanima, tu su i posledice koje ovakve pojave mogu imati i na predstojeću ljetnju sezonu koju svi turistički i ugostiteljski radnici nestrpljivo isčekuju poslije mjera i ekonomskih posledica zbog koronavirusa", kazao je Đukić.

Bonus video: