SDP: Multikulturalizam, antifašizam, građansko i sekularno ustrojstvo fundamentalne vrijednosti crnogorskog društva

Iz SDP-a smatraju da Crna Gora, da bi opstala i bila vječna kroz vjekove takođe mora pred sobom imati i cilj da vjera u Crnu Goru bude opet i puna vjera u njenu pravdu

3607 pregleda 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: SDP
Ilustracija, Foto: SDP

Multikulturalizam, antifašizam, građansko i sekularno ustrojstvo su fundamentalne vrijednosti crnogorskog društva i sa njima nikada ne može niti smije biti kompromisa, kazali su iz Socijaldemokratske partije.

Oni su čestitali Dan nezavisnosti Crne Gore i poželjeli da ga vječno slavimo.

Kazali su da je petnaest godina od obnove nezavisnosti prilika za svođenje mnogih rezultata ostvarenih u tom važnom periodu utemeljenja države i da objektivno vrjednujemo ogromno istorijsko dostignuće obnove države ali i sagledamo propuštene prilike da Crna Gora danas bude bolja nego što jeste.

"Crna Gora i danas nakon 15 godina suočava se sa izazovima osporavanja njenog modernog građanskog identiteta i pokušajima revizije progresivne vrjednosne paradigme, na kojoj je još početkom 90ih godina prošlog vijeka i iznikao antiratni pokret za nezavisnu i evropsku Crnu Goru. Upravo zbog toga sve progresivne, građanske i državotvorne snage moraju biti istrajne u odbrani i očuvanju Ustavnog koncepta države, njenog strateškog evropskog i euroatlantskog usmjerenja", navodi se u njihovom saopštenju.

Iz SDP-a smatraju da Crna Gora, da bi opstala i bila vječna kroz vjekove takođe mora pred sobom imati i cilj da vjera u Crnu Goru bude opet i puna vjera u njenu pravdu.

"Jedino Crna Gora koja ima osjećaj jednakosti, pravičnosti i solidarnosti je Crna Gora spremna za nove velike istorijske iskorake. Jedino takva Crna Gora, uz beskompromisno očuvanje njenih temeljnih Ustavnih određenja, je dostojna generacija koje dolaze. SDP vjeruje i svim svojim bićem boriće se za takvu Crnu Goru", saopšteno je iz ove političke partije.

Bonus video: