Od danas i mobilni punktovi za vakcinaciju

"Građane će vakcinisati stručne medicinske ekipe iz lokalnih domova zdravlja uz podršku kolega iz Podgorice i Instituta za javno zdravlje"

10425 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 21.05.2021. 11:42h

Ministarstvo zdravlja je, pored 140 postojećih punktova za vakcinaciju protiv Kovida-19, od danas omogućilo imunizaciju i putem mobilnih punktova.

"Dva savremena autobusa u kojima će se vakcinacija organizovati od 8 ujutru do 20 sati, u petak, subotu i nedjelju, biće na raspolaganju stanovnicima i posjetiocima Budve i Ulcinja, nakon čega će obići i ostali dio države. Građane će vakcinisati stručne medicinske ekipe iz lokalnih domova zdravlja uz podršku kolega iz Podgorice i Instituta za javno zdravlje", saopšteno je juče iz Ministarstva.

Kazali su da će prvi dan vakcinacije u mobilnim punktovima u Budvi i Ulcinju pratiti direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić i načelnica vakcinacije Milena Popović Samardžić.

Poručili su da Ministarstvo i Institut na ovaj način potvrđuju maksimalnu dostupnost građanima.

"Zahvaljujemo Harisu Alivodiću koji nam je ustupio dva savremena autobusa, bez nadoknade. Pozivamo i sve ostale privrednike koji su u prilici da podrže osnaživanje svijesti o značaju vakcinacije da se jave Ministarstvu zdravlja ili Institutu za javno zdravlje. Svaki vid podrške je od krucijalnog značaja ka povratku u regularne tokove života što je cilj svakog pojedinca u državi", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: