Bečić: Dan nezavisnosti proslava svih nas

"Ovo nije i ne može biti proslava jednog subjekta, jedne institucije, jednog čovjeka ili polovine Crne Gore”, poručio je predsjednik Skupštine

9507 pregleda 37 reakcija 32 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore/Igor Šljivančanin
Foto: Skupština Crne Gore/Igor Šljivančanin

Dan nezavisnosti nije proslava jednog subjekta, institucije, čovjeka ili polovine Crne Gore, već svih građana Crne Gore, poručio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Bečić je, kako je saopšteno iz Skupštine, prisustvovao svečanom obilježavanju 15 godina nezavisnosti Crne Gore, koje je organizovala Vlada Crne Gore uz angažman Vojske Crne Gore (VCG).

On je pozvao sve građane Crne Gore da se raduju, da pobijede primitivizam, jeftini nacionalizam, ekstremizam i mržnju.

"Ovo nije i ne može biti proslava jednog subjekta, jedne institucije, jednog čovjeka ili polovine Crne Gore, ovo je proslava svih nas”, poručio je Bečić.

On je pozvao građane da pogledaju u budućnost, jer se, kako je rekao, Crna Gora voli cijela.

“Voli od Herceg Novog do Pljevalja, Crna Gore se voli od Ulcinja do Rožaja i Plava. Crna Gora se, ono što je najvažnije, voli znanjem, voli vaspitanjem, voli obrazovanjem, voli čistim rukama, voli iskrenošću i voli afirmisanjem pomirenja, sloge i zajedništva", dodao je Bečić.

On je pozvao građane da se saberu i ujedine, poručujući da je potrebno sabrati sve one dobre potencijale kojima raspolažu svi činioci u društvu, svi građani.

“Jer će nam trebati na putu daljih evropskih integracija, na putu moralne, ekonomske i pravne obnove društva”, istakao je Bečić.

On je kazao da vjeruje da će od 21. maja stvari krenuti i da će se nastaviti se u pozitivnom trendu.

“Jer ako u nešto vjerujemo, a ja iskreno vjerujem u građanski koncept, u pomirenje, onda je to i moguće. E ako je tako nema više podjela na izdajnike i patriote”, rekao je Bečić.

On je naglasio da jedina podjela koja može da bude u Crnoj Gori jeste “na dobre i manje dobre, iliti loše, na one koji imaju kvalitet, na one koji imaju čiste ruke i one koji su zaista spremni da daju dio sebe, da podnesu ličnu žrtvu za dobro Crne Gore i njenog naroda".

Bonus video: