Hot je i dalje zaposlen u “Čistoći”

Reagovanje podgoričkog preduzeća na tekst pod naslovom “Istog dana vraćen na posao, pa poslat na odmor”

5351 pregleda 6 komentar(a)
Foto: SAVO PRELEVIC
Foto: SAVO PRELEVIC

Iz podgoričkog preduzeća “Čistoća” reagovali su na juče objavljen tekst pod naslovom “Istog dana vraćen na posao, pa poslat na odmor”.

Reagovanje prenosimo u cjelosti.

“U ranijem pisanju o Denisu Hotu i njegovom radno pravnom statusu, Vaš medij je zaključio tekst riječima da se ovim završava polemika između Hota i ‘Čistoće’. Međutim, u novom tekstu ponovo iznosite potpuno paušalne informacije koje Vam Hot prenosi. Naslov teksta je tendenciozan, stvara jasan pritisak na sud, i daje lošu sliku o našem društvu u javnosti. Ove objave nemaju veze sa objektivnim izvještavanjem javnosti, već spovode Hotov cilj, u čemu mu velikodušno, svjesno ili nesvjesno pomaže Vaša novinarka Damira Kalač, da pritiskom na sud preko medija dođe do povoljnih rezultata u postupku.

Prije nego što demantujemo tvrdnje koje plasirate u javnost a koje Vam Hot iznosi, posebno Vas upozoravamo da je jedini rezultat ovih tekstova vršenje pritiska od strane Hota na sud, kako bi za sebe lično izdejstvovao povoljnu odluku.

Na svu sreću, sud je zasada ostao imun na pritiske koje ovim tekstovima vršite, jer je dana 13.05.2021. godine Osnovni sud u Podgorici donio odluku I.br. 59/21 kojom se utvrđuje da je ovo društvo postupilo po pravosnažnoj presudi suda. Dakle, i pored postojanja sudske odluke o zakonitom postupanju ‘Čistoće’, Vi i dalje potencirate navodno ugrožena prava ovog zaposlenog, iako sud potvrđuje da ‘Čistoća’ postupa u zakonskim okvirima.

Hot je u radnom odnosu kod ‘Čistoće’, a dalja kadrovska kretanja kako za njega tako i za ostale zaposlene neće biti usmjerena nikakvim medijskim pritiscima niti prijetnjama, već zakonitim radom i stvarnim potrebama poslodavca, koje u konačnom cijene nadležni organi pozitivnom ocjenom, kao što je slučaj u gore naznačenoj sudskoj odluci.

Brojne neosnovane krivične prijave koje podnosi Hot su pokušaj ugrožavanja rada ‘Čistoće’ i ostvarivanja lične satisfakcije, na koje i nadležni tužilački organi ostaju imuni, ne dozvoljavajući da zloupotreba prava na podnošenje krivične prijave dobije neosnovanu dimenziju.

Kao što je vrijeme pokazalo, rad ‘Čistoće’ je zakonit. Naš grad je nikad uređeniji sa komunalnog aspekta, društvo je stabilno i funcioniše ozbiljno i gotovo besprekorno, bez obzira na ovakve teškoće koje samo zarad ostvarivanja ličnih interesa pokušava ostvariti Hot. Svi tekstovi koje objavljujete nemaju ništa za cilj već da promovišu jedno lice, kao nekakvog borca za prava, a u suštini se radi o licu koje zloupotrebnom procesnih ovlašćenja, i ne znamo kakvim uticajem na Vaš list, dobija priliku da vrši pritisak na sud i pravosudne organe, što Vaše uredništvo treba da primijeti, i spriječi ovo lice da vodi lični dnevnik subjektivnih doživljaja strvarnosti javno.

‘Čistoća’ će u narednim mjesecima, kao što je bio slučaj i do sada, samostalno, zakonito i odgovorno upravljati kadrovskom politikom, jednakom tretirajući Hota kao i ostale zaposlene, kako u smislu prava na korišćenje godišnjeg odmora, tako i svih drugih prava i obaveza poslodavca i zaposlenog. U konačnom, očekujemo i odluke pravosudnih organa po Hotovim krivičnim prijavama, nakon kojih epiloga će naše društvo preduzeti odgovarajuće zakonite korake prema Hotu, i svim drugim licima koja na ovaj način sistemski, u kontinuitetu nanose štetu našem društvu, koje i pored toga ostaje besprekorno visoko u kvalitetu pružanja usluga i zakonitom tretiranju korisnika i zaposlenih”, zaključuje se u reagovanju.

(Odgovor novinarke u narednom broju)

Povezani članci

20. Maj 2021.

Istog dana vraćen na posao, pa poslat kući

Bonus video: