Rebić: Izbor Brđanina da prvo posjeti Srbiju pokazatelj da su otvorena vrata ka dobroj i profesionalnoj saradnji

"Razmjene iskustava i dobrih praksi biće nastavljene kroz jačanje saradnje specijalnih jedinica što će unaprijediti taktička postupanja ovih elitnih policijskih struktura u rješavanju najsloženijh bezbjednosnih pitanja. Kao jedna od tema otvoreno je i pitanje obrazovanja i stručnog usavršavanja pripadnika službi dvije države", piše u saopštenju Uprave policije Crne Gore

11645 pregleda 10 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Uprava policije
Sa sastanka, Foto: Uprava policije

Izbor da prva zvanična posjeta vršioca dužnosti (v.d) direktora Uprave policije Crne Gore bude Srbija, odnosno Direkcija policije Ministarstva unutrašnjih poslova, pokazatelj je da su otvorena vrata ka dobroj i profesionalnoj saradnji i u budućnosti, saopštio je danas direktor policije Srbije, Vladimir Rebić.

Iz Uprave policije Crne Gore je saopšteno da je danas održan bilateralni sastanak delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Uprave policije Crne Gore, koje su predvodili direktor policije general policije Vladimir Rebić i v.d. direktora Uprave policije Zoran Brđanin.

U saopštenju se dodaje da su "na sastanku istaknuti tradicionalno dobri i profesionalni odnosi dvije policije, kao i značaj nastavka saradnje srpske i crnogorske policije u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala sa kojim se suočava cijeli region".

"Razmjene iskustava i dobrih praksi biće nastavljene kroz jačanje saradnje specijalnih jedinica što će unaprijediti taktička postupanja ovih elitnih policijskih struktura u rješavanju najsloženijh bezbjednosnih pitanja. Kao jedna od tema otvoreno je i pitanje obrazovanja i stručnog usavršavanja pripadnika službi dvije države", piše u saopštenju Uprave policije Crne Gore.

U saopštenju se navodi i da se "Brđanin zahvalio na srdačnoj dobrodošlici".

"Odnos dvije policije odlikuje snažno partnerstvo, a operativni policijski sastavi svojim delovanjem i rezultatima to potvrđuju", kazao je Brđanin.

Bonus video: