Protest u Risnu zbog najavljene smjene direktora bolnice

"Pozivamo sve institucije da rade svoj posao i da se ugledaju na doktora Popovića koji svoj posao radi najbolje, i da se ostave bilo kakvih političkih igrica vezano za našu bolnicu", poručeno je sa skupa

17993 pregleda 1299 reakcija 85 komentar(a)
Ilustracija, Foto: screenshot
Ilustracija, Foto: screenshot

Grupa građana protestovala je danas povodom najavljene smjene direktora Specijalne bolnice u Risnu Vlada Popovića.

Okupljeni su blokirali magistralni put Kotor-Risan i ulicu koja vodi ka bolnici.

Istaknuti su transparenti "Vlado je dika bolnice", "Doktore, uz tebe smo"...

"On je uspio više od svih ostali da ujedini cijeli naš grad, okolinu i okolne gradove, u namjeri da spriječimo njegovu smjenu, samo zato što nije politički angažovan i nije pripadnik nijedne partije", poručeno je sa skupa.

Istakli su da je Popović neurohirurg svjetskog glasa kojim se "ponosi cijela Crna Gora".

"Pozivamo sve institucije da rade svoj posao i da se ugledaju na doktora Popovića koji svoj posao radi najbolje, i da se ostave bilo kakvih političkih igrica vezano za našu bolnicu".

"Vijesti" su jutros objavile da će Popović najvjerovatnije biti smijenjen naredne sedmice, i to, prije svega, zbog utvrđenih nepravilnosti u toj ustanovi, kao i oglušivanja o odluke Kriznog medicinskog štaba i Ministarstva zdravlja, a kako saopšteno “Vijestima” nezvanično iz tog resora.

Izvori “Vijesti” tvrde i da je slučaj neprijavljivanja smrti mladića iz Berana policiji ili tužilaštvu samo "kap koja je prelila čašu", te da su u toj ustanovi nezakoniti brojni ugovori o radu.

Povezani članci

27. Maj 2021.

Spremaju smjenu direktora risanske bolnice

Bonus video: