TO Budva i TO Novi Sad potpisale protokol o zajedničkoj saradnji na oporavku turizma

"Brojne promotivne aktivnosti koje se sprovode od početka godine i koje će turističke organizacije realizovati i u narednom periodu, sasvim sigurno će doprinijeti dodatnom povećanju broja turista u oba grada", navodi se u saopštenju TO Budva

3266 pregleda 5 komentar(a)
Foto: TO Budva
Foto: TO Budva

Turističke organizacije (TO) grada Novog Sada i opštine Budva su u Novom Sadu potpisale Protokol o saradnji koji obuhvata niz zajedničkih aktivnosti u cilju unaprijeđenja turističke ponude Budve i Novog Sada, sa posebnim akcentom na saradnju u cilju prevazilaženja krize i oporavka turizma u doba pandemije koronavirusa, saopšteno je iz TO Budva.

Kako su kazali, protokolom je definisano da će turističke organizacije unaprijediti saradnju na realizaciji programa i projekata od obostranog interesa, saradnju na promociji i informisanju o vrsti, obimu, kao i strukturi turističke ponude Budve odnosno Novog Sada.

Dodali su da potpisnice definišu i razmjenu promo materijala, internet linkova i banera na zvaničnim web stranicama potpisnica protokola, a za potrebe međusobne promocije, a da će turističke organizacije vršiti razmjenu informacija koje se odnose na turističke potencijale i turističke događaje Novog Sada i Budve, kao i razmjenu iskustva u cilju oporavka turizma tokom i nakon koronavirusa.

"Direktorka TO Budve Maja Liješević i direktor TO Novog Sada Branislav Knežević usaglasili su svoje stavove i mišljenja da će ova godina biti povoljnija nego prethodna, a kada je u pitanju međunarodni promet turista, da će najveći broj, pored domaćih, dolaziti iz zemalja regiona. Brojne promotivne aktivnosti koje se sprovode od početka godine i koje će turističke organizacije realizovati i u narednom periodu, sasvim sigurno će doprinijeti dodatnom povećanju broja turista u oba grada", navodi se u njihovom saopštenju.

Oni su istakli da potpisivanje ovog Protokola predstavlja jednu u nizu aktivnosti koje TO Budva ovih dana sprovodi u Srbiji u cilju promocije turističke ponude budvanske rivijere.

Bonus video: