Brđanin: Njemački partneri prižaju doprinos unaprijeđenju kapaciteta Uprava policije

Vedekind ponovio spremnost Savezne Republike Njemačke da pruži dodatnu podršku u osnaženju kapaciteta Uprave policije, te istakao da je ta zemlja pouzdan partner na putu ka članstvu u evropsku zajednicu

1865 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

V.d. direktora Uprave policije Zoran Brđanin sastao se danas sa oficirom za vezu Savezne policije Njemačke pri ambasadi Savezne Republike Njemačke u Sarajevu, Florijanom Vedekindom kako bi razgovarali o saradnji policija Crne Gore i Njemačke.

Ovom prilikom sagovornici su se saglasili da je kontinuirano intenzivna saradnja koja se ostvaruje posredstvom njemačkog oficira za vezu, sa posebnim akcentom na pitanja granične bezbjednosti, izuzetno plodotvorna, što se najviše ogleda kroz podršku u vidu donacija Savezne Republike Njemačke, čija vrijednost u posljednje četiri godine iznosi 3.300.375 eura ali i kroz značajan broj obuka, studijskih posjeta i drugih vidova saradnje koje potvrđuju opredijeljenost njemačkih partnera da pruže puni doprinos unaprjeđenju kapaciteta Uprave policije.

Na liniji navedenog, v.d. direktora se zahvalio na podršci koju Savezna Republika Njemačka pruža Upravi policije u cilju adekvatnog suočavanja sa bezbjednosnim izazovima ali i ostvarivanja napretka u procesu evropskih integracija,s dok je Vedekind ponovio spremnost Savezne Republike Njemačke da pruži dodatnu podršku u osnaženju kapaciteta Uprave policije, te istakao da je ta zemlja pouzdan partner na putu ka članstvu u evropsku zajednicu.

Bonus video: