Danilovgrad: Sanirana mini-deponija u Landži

Deponija u parku za koji se građani duže od godinu bore da ga sačuvaju od uništavanja izgradnjom gradskog kolektora, planirana je da se očisti 21. maj, kada je na više od 30 lokacija u državi organizovana akcija čišćenja, ali zbog terena natopljenog kišom nije joj se moglo prići teretnjacima

3458 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa današnje akcije, Foto: Privatna arhiva
Detalj sa današnje akcije, Foto: Privatna arhiva

Mini-deponija na danilovgradskom izletištu u Landži očišćena je danas uz pomoć zaposlenih u lokalnom Komunalnom preduzeću, koji su je sanirali uz pomoć mehanizacije.

Deponija u parku za koji se građani duže od godinu bore da ga sačuvaju od uništavanja izgradnjom gradskog kolektora, planirana je da se očisti 21. maj, kada je na više od 30 lokacija u državi organizovana akcija čišćenja, ali zbog terena natopljenog kišom nije joj se moglo prići teretnjacima.

Tog dana zaposleni u Komunalnom preduzeću obećali su volonterima koji su se odazvali na poziv GI "Sačuvajmo Sinajajevinu" da za Dan nezavisnosti državi poklone sređivanje okoline, da će deponiju sanirati čim kamioni budu mogli da prođu do nje.

Jutros su sa jednim od volontera obišli su lokaciju u Landži i sanirali deponiju, sa koje su odvezli dva kamiona otpada, granja i šuta.

Upravo ta tačka bila je kritična, jer bi u slučaju ljetnjih požara ugrozila šire područje grada.

Bonus video: