Mladi URE postali član Federacije mladih Zelenih Evrope: Veliki podstrek za naš dalji rad

“Osim djelovanja u Evropskom parlamentu putem svojih članova, aktivno učestvuju i u organizaciji različitih kampanja, seminara, razmjena, ali najvažnije je da ova organizacija ima cilj propagiranje i implementaciju zelenih politika koje su, sasvim sigurno, budućnost na kojoj treba počivati novi svjetski poredak”, kazali su u Forumu mladih URA

4514 pregleda 7 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Forum mladih Građanskog pokreta URA na jučerašnjoj Generalnoj skupštini Federacije mladih Zelenih Evrope (FYEG) postao je njihov punopravni član, saopšteno je iz ove omladinske organizacije URE.

Prenose da je FYEG najveća krovna organizacija za mlade i zelene organizacije širom Evrope, osnovana 1988. godine.

“Osim djelovanja u Evropskom parlamentu putem svojih članova, aktivno učestvuju i u organizaciji različitih kampanja, seminara, razmjena, ali najvažnije je da ova organizacija ima cilj propagiranje i implementaciju zelenih politika koje su, sasvim sigurno, budućnost na kojoj treba počivati novi svjetski poredak”, kazali su u Forumu mladih URA.

Iz ove organizacije URE kažu da se na Generalnoj skupštini FYEG-a, koja je zbog pandemije koronavirusa održana online, odlučivalo o brojnim pitanjima vezanim za samu organizaciju a delegati su se između ostalog izjašnjavali i o prijemu Foruma mladih URA.

Forum mladih URA
foto: URA

“Za prijem je bilo potrebno 75% glasova delegata a Forum mladih URA osvojio je 89% podrške. Prijem u ovu organizaciju za nas predstavlja potvrdu našeg rada, potvrdu našeg kvaliteta, ali prije svega predstavlja novu motivaciju za još aktivnijim i intezivnijim radom u budućnosti”, saopštili su oni.

Napominju i da je Federacija mladih Zelenih Evrope iznjedrila neke od značajnih ljudi Evropskog parlamenta kao što su: Tereza Rajntke, Franciska Maria Ska Keler, Karima Deli, Ernest Urtasun, Jan Filip Alberht, Žerard Onesta…

Ističu da su učlanjenjem ostvarili jedan od svojih ciljeva i da ih raduje što u ovom trenutku ta organizacija URE broji ogroman broj članova koji, kako ističu, raste svakoga dana.

“Pobjedom na izborima 30. avgusta ostvarili smo prvi cilj, a to je početak demokratske etape razvoja države dok ćemo daljim radom graditi zelenu prosperitetnu budućnost za sve nas”, kazali su oni.

Bonus video: