Injac: Crna Gora nastavlja da unapređuje svoj odbrambeni sistem

Ona je naglasila da je saradnja dvije zemlje vrlo sadržajna i kvalitetna, ističući da će školovanje i usavršavanje pripadnika VCG na renomiranim vojno-obrazovnim institucijama UK i dalje biti prioritet u okviru bilateralne saradnje

6211 pregleda 5 komentar(a)
Injac, Foto: Ministarstvo odbrane
Injac, Foto: Ministarstvo odbrane

Crna Gora će nastaviti da unapređuje svoj odbrambeni sistem planiranom dinamikom, bez obzira na trenutne finansijske izazove, poručila je ministarka odbrane Olivera Injac na sastanku sa državnom ministarkom u Ministarstvu odbrane Ujedinjenog Kraljevstva (UK) Anabel Meknikol Goldi.

Injac je, kako je saopšteno je iz Ministarstva, zahvalila na sveukupnoj podršci UK Crnoj Gori u pogledu reforme i jačanja crnogorskog odbrambenog sistema, uključujući i realizacije aktivnosti koje su doprinijele modernizaciji Vojske Crne Gore (VCG).

Ona je naglasila da je saradnja dvije zemlje vrlo sadržajna i kvalitetna, ističući da će školovanje i usavršavanje pripadnika VCG na renomiranim vojno-obrazovnim institucijama UK i dalje biti prioritet u okviru bilateralne saradnje.

Injac
foto: Ministarstvo odbrane

Injac je zahvalila na donaciji opreme za traganje i spasavanje, naglašavajući da će pomenuta donacija dodatno unaprijediti kapacitete Ministarstva i VCG u aktivnostima podrške civilnim strukturama i građanima Crne Gore.

"Ona je podsjetila da će Crna Gora nastaviti da unapređuje svoj odbrambeni sistem planiranom dinamikom, bez obzira na trenutne finansijske izazove“, kaže se u saopštenju.

Injac
foto: Ministarstvo odbrane

Goldi je istakla spremnost britanske strane da podrži Crnu Goru u daljem unapređenju kapaciteta i resursa crnogorskog odbrambenog sistema.

Ona je kazala da je uvjerena da će UK i Crna Gora nastaviti uspješno da sarađuju i intenziviraju saradnju u narednom periodu jačanjem postojećih, ali i definisanjem novih aktivnosti i projekata.

Injac
foto: Ministarstvo odbrane

"Crna Gora je demonstrirala spremnost da pruži kvalitetan doprinos kolektivnom sistemu odbrane“, rekla je Goldi.

Ona je istakla opredijeljenost svoje zemlje da pruži pomoć i podršku zemljama Zapadnog Balkana u cilju promocije stabilnosti regiona i Evrope u cjelini.

Bonus video: