Škrelja: Administrativni odbor pod velikim pritiskom javnosti

“110 nevladinih organizacija pisalo je lično meni da pazim šta radim u postupku protiv člana Savjeta Gorana Đurovića. Kako se to drugačije zove? Na sjednici, na kojoj se izjašnjavao Vukčević, prisustvovao je I predstavnik američke ambasade, a sam Vukčević je došao sa advokatom što se ranije nije događalo"
54 pregleda 4 komentar(a)
Luiđ Škrelja, Administrativni odbor, Foto: Savo Prelević
Luiđ Škrelja, Administrativni odbor, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.11.2017. 18:22h

Administrativni odbor će početkom decembra pozvati na izjašnjenje ostale članove Savjeta Radio-televizije Crne Gore (RTCG), za koje je Agencija za sprječavanje korupcije utvrdila da su prekršili zakon.

Oni su juče donijeli odluku da se raspiše Javni poziv svim univerzitetima u Crnoj Gori da predlože člana Savjeta RTCG na mjesto reditelja Nikole Vukčevića, kojeg je juče razriješila Skupština.

Agencija za sprječavanje korupcije je dostavila Administrativnom odboru odluku kojom |e utvrđeno da je Vukčević, kao javni funkcioner, prekršio Zakon o sprječavanju korupcije, u vezi sa Zakonom o nacionalnom javnom emiteru RTVCG.

Administrativni odbor je 15. novembra ocijenio da je nesporno da je Vukčević prihodovao od privrednog drustva "Galileo production" Podgorica, po osnovu ugovornog odnosa, 2.600 eura na ime honorara za režiranje dokumentarnog filma.

Predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja kazao je da je to skupštinsko tijelo pod velikim pritiskom javnosti.

“110 nevladinih organizacija pisalo je lično meni da pazim šta radim u postupku protiv člana Savjeta Gorana Đurovića. Kako se to drugačije zove? Na sjednici, na kojoj se izjašnjavao Vukčević, prisustvovao je I predstavnik američke ambasade, a sam Vukčević je došao sa advokatom što se ranije nije događalo, a poslanicima smo prethodno skidali i imunitete. To pokazuje stepen nepovjerenja u državne organe”, kazao je Škrelja.

Bonus video: