Vratnica: Nemam zamjerke na sutkinju Bošković

"Radi se o sudiji koja svoj posao u ovoj parnici obavlja profesionalno", naveo je Podgoričanin u reakciji na navode iz Osnovnog suda

2654 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Filip Roganović
Foto: Filip Roganović

Povodom teksta "Vratnica je tužbu podnio 2018. godine", reagovao je Podgoričanin Boris Vratnica, navodeći da se njegovi navodi ne odnose na sadašnju sudiju Osnovnog suda u Podgorici Mariju Bošković.

"Radi se o sudiji koja svoj posao u ovoj parnici obavlja profesionalno", naveo je Vratnica u reakciji na navode iz Osnovnog suda.

Iz Osnovnog suda su u reagovanju naveli da je netačno je da Borisu Vratnici pred Osnovnim sudom u Podgorici, sudski postupak traje dvije decenije, već da je tužbu podnio 20.04.2018. godine, a prvo ročište je zakazano 01.11.2018. godine, nakon prijema odgovora na tužbu.

Međutim, u reagovanju Vratnice se navodi da, za razliku od sudije Bošković, na rad njenih prethodnika ima i te kako zamjerke.

Ponovio je da njegov slučaj traje preko 20 godina, dodajući da je sve kako treba, kako bi bilo moguće da proces može toliko da traje.

"Kakva je to poruka o Crnoj Gori u poglavljima 23 i 24, a tiču se vladavine prava", naveo je Vratnica.

On još od 2000. godine traži naknadu štete od Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), a tu kompaniju je tužio zbog uništenja njegovog zemljišta 1998. kada je tadašnja Elektroprivreda postavljala tri dalekovoda visokog napona.

On ne može da koristi svoje parcele na pravi način, a prethodno je tražio da to preduzeće u cjelosti otkupi zemljište. Iz CGES su to odbili.

Povezani članci

13. Jun 2021.

Vratnica je tužbu podnio 2018. godine

Bonus video: