Zbog ostalih sudija sam 20 godina pred sudom

Vratnica još od 2000. godine traži naknadu štete od Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), a tu kompaniju je tužio zbog uništenja njegovog zemljišta 1998. kada je tadašnja Elektroprivreda postavljala tri dalekovoda visokog napona.

4669 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MILAN TIMOTIC
Foto: MILAN TIMOTIC

Povodom teksta “Vratnica je tužbu podnio 2018. godine”, objavljenom u “Vijestima” 12. juna, reagovao je Podgoričanin Boris Vratnica, navodeći da se njegova ranja izjava ne odnosi na sadašnju sutkinju Osnovnog suda u Podgorici Mariju Bošković, ali i da itekako ima zamjerke na postupke njenih kolega.

“Radi se o sudiji koja svoj posao u ovoj parnici obavlja profesionalno”, naveo je Vratnica u reakciji na navode iz Osnovnog suda.

Iz Osnovnog suda su, prethodno, u reagovanju naveli da je netačno da sudski postupak, u kome je Vratnica jedna od stranaka, traje dvije decenije, već da je tužbu podnio 20. aprila 2018, a da je prvo ročište zakazano za 1. novembar te godine, nakon prijema odgovora na tužbu.

Međutim, u reagovanju Vratnice se navodi da, za razliku od sudije Bošković, na rad njenih prethodnika ima zamjerke i ponavlja da njegov slučaj traje preko 20 godina.

On je dodao da je sve kako treba, kako bi bilo moguće da proces može toliko da traje.

“Kakva je to poruka o Crnoj Gori u poglavljima 23 i 24, a tiču se vladavine prava”, naveo je Vratnica.

On još od 2000. godine traži naknadu štete od Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), a tu kompaniju je tužio zbog uništenja njegovog zemljišta 1998. kada je tadašnja Elektroprivreda postavljala tri dalekovoda visokog napona.

On ne može da koristi svoje parcele na pravi način, a prethodno je tražio da to preduzeće u cjelosti otkupi zemljište. Iz CGES su to odbili.

Bonus video: