Savjet RTCG osudio napad na Kruščić Vasović

"Članovi Savjeta RTCG će, zajedno sa Menadžmentom kuće, nastojati da izbalansiranim izvještavanjem nezadoljstvo konzumenata naših programa svede na minimum"

4783 pregleda 3 komentar(a)
Drljević, Foto: Luka Zeković
Drljević, Foto: Luka Zeković

Savjet Radio Televizije Crne Gore osudio je napad na urednicu Parlamentalnog kanala Slavicu Kruščić Vasović i zahtijeva od nadležnih organa najhitnije pronalaženje i zakonsko procesuiranje napadača.

"Članovi Savjeta bezrezervno podržavaju demokratizaciju društa, slobodu govora, prava novinara na lični stav i svim pravnim sredstvima će se zalagati da ona ne budu ugrožena", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Savjeta RTCG Veselin Drljević.

Dodao je da je ugrožavanje novinarskih prava u demokratskim društvima nedozvoljena kategorija.

"Suzbijanjem i zakonskim procesuiranjem prestupnika država Crna Gora bi trebalo da se primakne takvom društvu. Takođe, članovi Savjeta RTCG će, zajedno sa Menadžmentom naše kuće, nastojati da izbalansiranim izvještavanjem nezadoljstvo konzumenata naših programa svede na minimum. Savjet RTCG ce urednici Kruščić, kao i svakom članu našeg kolektiva pružiti svaki vid zaštite", zaključuje se u saopštenju Drljevića.

Bonus video: