Uticajni blogeri preporučuju Herceg Novi: Opuštajući grad sa domaćinskom dobrodošlicom

Herceg Novi se nađao na Forbsovoj listi zhvaljujući izvještaju svjetski poznatih turističkih blogera Džonatan i Ketrin Houv
87 pregleda 0 komentar(a)
Džonatan i Ketrin Houv, Herceg Novi, Foto: TO Herceg Novi
Džonatan i Ketrin Houv, Herceg Novi, Foto: TO Herceg Novi
Ažurirano: 22.11.2017. 14:13h

Britanski blogeri Džonatan i Ketrin Houv, vlasnici vebsajta za putovanja "Two monkeys travel group", kao prednost hercegnovskog turizma označili su niske cijene i kvalitetnu ugostiteljsku ponudu i priliku da gosti u jednom danu mogu jedriti, a samo 20 tak minuta kasnije uživati u planinskoj ponudi.

Bračni par Houv koji važe za 50 najuticajnijih blogera na svijetu, prethodnih dana bili su gosti Turističke organizacije Herceg Novi, a na današnjoj konferenciji za novinare Džonatan Houv je naglasio da je potencijal Herceg Novog veliki, jer turista može biti “stacioniran” u jeftinijem Herceg Novom koji je “opuštajući i ima izraženu domaćinsku crtu dobrodošlice”, a iz njega obilaziti Kotor i Dubrovnik koji je udaljen samo 45 minuta vožnje, ili za smo nekoliko sati posjetiti “jednu od najljših vinarija na svijetu” – Plantaže u Podgorici.

Zahvaljujući izvještaju Ketrin Houv, Herceg Novi se našao na 11. mjestu Forbsove liste, kao poželjna destinacija za narednu godinu.

Pristupačne cijene bile su povod da se u njenom izvještaju za Forbes nađe i Crna Gora, kao destinacija za turiste sa prosječnom platežnom moći. Nakon posjete ostrvu Latavica i tvrđavi Mamuli, podmorničkim tunelima na Rosama, planini Orjen ocijenila je da je sve lako dostupno i besplatno ono što je najviše oduševilo je činjenica da je to sve bilo besplatno i lako dostupno.

“U svijetu gdje god smo bili, svi su nam naplaćivali ulaz u takva zdanja “, primjetila je Ketrin Houv, ističući da Herceg Novi “ima šarm da privuče normalne potrošače”. Misli da većina turističkih gradova u njihovoj ponudi ima posjetu i obilazak starog grada, zato Herceg Novi mora da razvija ono što ti gradovi ne nude: jedrenje, paraglajding, biciklizam,…

Džonatan i Katrin Houv kažu da će se za godinu dvije vratiti u najveći bokeljski grad.

Herceg Novi 11. na Forbsovoj listi destinacija za sljedeću godinu

Herceg Novi je na najnovijoj listi The 27 Best Budget Travel Destinations For 2018 koju je objavio Forbs na jedanaestom mjestu. Herceg Novi se nađao na ovoj prestižnoj listi zhvaljujući izvještaju svjetski poznatih turističkih blogera Džonatan i Ketrin Houv.

"Smješten između živopisnog Jadranskog mora i impozantne pozadine planine Orjen, Herceg Novi ima jednu od najturbulentnijih istorija u Evropi. Za budžetski racionalnog putnika, to znači da možete vidjeti nevjerovatno eklektične arhitektonske stilove i uživati u istoriji putujući u vrlo pristupačnim djelovima Evrope. Oblast je poznata i po vrelim izvorima, blatnim banjama i skrivenim plažama", napisali su izvještaju koji je Forbs kao preporuku uvrstio ispred Zagreba i Bosne i Hercegovine, ali i mnogih atraktivnih mjesta u Meksiku, Sjedinjenim Američkim Državama, Africi, Aziji, Pacifiku...

Bonus video: