PG Biro: OŠ "Vladimir Nazor" je za rušenje; Vuković: Neprihvatljivo da niko nije kontaktirao Glavni grad

Predstavnici Savjeta roditelja istakli su da su svjesni da vrata Glavnog grada nijesu prva na koja treba kucati, ali da su izuzetno zahvalni što su im ona otvorena

2655 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: PG Biro
Sa sastanka, Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković, sastao se sa predstavnicima Savjeta roditelja Osnovne škole "Vladimir Nazor" iz podgoričkog naselja Masline, kako bi razgovarali o problemu postojećeg objekta ove obrazovano-vaspitne ustanove.

Kako su podsjetili iz PG Biroa, zbog nezadovoljavajućeg stanja objekta škole, gotovo 1.500 učenika od februara nastavu pohađa isključivo online.

Uz to, još uvijek nije poznato na koji način će se nastavni proces realizovati od septembra.

"Imajući u vidu značaj ovog pitanja za cjelokupnu društvenu zajednicu, Vuković je, prilikom nedavnog obilaska podgoričkog naselja Masline, pozvao nadležno ministarstvo da učini prvi korak u cilju prevazilaženja ovog problema. U ime Glavnog grada, izrazio je spremnost da sudjeluje u pronalaženju adekvatnog rješenja, no reakcija nadležnih je izostala. Gradonačelnik je upoznao predstavnike Savjeta roditelja da je namjera Glavnog grada bila da, uz podršku jednog broja partnera, obnovi objekat. Nažalost, Glavni grad je, nezvaničnim putem, došao do informacije da ovaj objekat nije za obnovu, već za rušenje. Upravo zbog toga Glavni grad očekuje reakciju nadležnog ministarstva, odnosno zvaničnu informaciju i konkretne prijedloge", navodi se u saopštenju PG Biroa.

Vuković je istakao da je "neprihvatljivo da od februara, koliko traje ova situacija, niko iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta nije kontaktirao Glavni grad, a kako vi kažete, ni predstavnike Savjeta roditelja, te da se ne zna šta će biti za dva mjeseca kada počinje nova školska godina".

Predstavnici Savjeta roditelja istakli su da su svjesni da vrata Glavnog grada nijesu prva na koja treba kucati, ali da su izuzetno zahvalni što su im ona otvorena.

Kazali su da još uvijek nijesu imali uvid u zvanične nalaze i mišljenje Građevinskog fakulteta, iako su u saznanju da su isti dostavljeni nadležnom ministarstvu.

“Iznenađeni smo što Glavni grad nije kontaktiran nakon ponuđene pomoći, a Vama zahvaljujemo na upriličenom sastanku i pruženoj podršci”, kazao je Dejan Radošević, jedan od predstavnika Savjeta roditelja.

Za sjutra u 18 časova najavljen je protest roditelja ispred OŠ "Vladimir Nazor".