Apel podgoričkog "Vodovoda" građanima: Ne zalivajte bašte vodom za piće, pooštrićemo kontrole

"Nenamjenska i neracionalna potrošnja vode iz sistema ugrožava njegovog funkcionisanje čime se direktno utiče na kvalitet života velikog broja sugrađana"

11318 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay.com
Ilustracija, Foto: Pixabay.com

Iz podgoričkog "Vodovoda i kanalizacije" apelovali su na građane da smanje upotrebu vode za piće u svrhu zalivanja za bašte, travnjaka i punjenja bazena, naročito u prigradskim naseljima.

"Usljed visokih temperatura u Podgorici, potrošnja vode se značajno povećala. Apelujemo na građane da smanje upotrebu vode za piće u svrhu zalivanja bašta, travnjaka i punjenja bazena, naročito u prigradskim naseljima. Voda se neracionalno troši i kao rezultat toga dolazi do pada pritiska u sistemu", dodali su iz tog preduzeća.

Iako je vodosnabdijevanje u Podgorici stabilno, naglasili su da će povećati nadzor nad nenamjenskom potrošnjom vode i neodgovornim pojedincima u saradnji sa organima Glavnog grada i Komunalnom policijom.

"Nenamjenska i neracionalna potrošnja vode iz sistema ugrožava njegovog funkcionisanje čime se direktno utiče na kvalitet života velikog broja sugrađana. Budimo odgovorni i solidarni", dodali su iz tog preduzeća.

Bonus video: