Evropska unija i civilno društvo ostaju ključni partneri u sprovođenju reformi Crne Gore na putu pridruživanja EU

Predstavljamo neke od projekata koje je civilno društvo realizovalo uz podršku Evropske unije a koji su od značaja za zajednicu u kojoj su sprovedeni

27351 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Resurni centar CRNVO
Foto: Resurni centar CRNVO

Kampanju Dani civilnog društva sprovodi CRNVO-Resursni centar za organizacije civilnog društva u Crnoj Gori u partnerstvu sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori i Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija.

U okviru kampanje biće prikazano 15 projekata sprovedenih u raznim djelovima Crne Gore na temu zaštite žena i djece žrtava nasilja, osoba sa invaliditetom, antikorupcije, očuvanja životne sredine, LGBT prava, mladih, planiranja i volonterizma.

Organizacije civilnog društva u Crnoj Gori uživaju povjerenje više od 58% građana. One imaju ulogu značajnog aktera u procesu razvoja društva.

Uzevši u obzir ekspertizu koju posjeduju i činjenicu da su u stalnom kontaktu sa građanima, poznaju njihove potrebe i probleme koji nastaju u sprovođenju legislative. Oni su važan partner Vladi u kreiranju javnih politika po mjeri građana.

Resurni centar
foto: Resurni centar CRNVO

Resursni centar za organizacije civilnog društva u Crnoj Gori osmišljen je da poboljša upravljačke i tehničke kapacitete organizacija civilnog drušrtva, saradnju sa akademskom zajednicom, lokalnim i nacionalnim vlastima, kao i da poveća povjerenje i podršku građana civilnom sektoru.

Resursni centar je prva adresa organizacijama civilnog društva za sve informacije koje im mogu biti od pomoći u djelovanju.