Sveti Stefan: Posječeno stoljetno stablo, Adriatic properties prijavio upad i uništenje parka, nadležni nenadležni

U prijavi se navodi da motiv ovakvog vandalskog čina je nepoznat, ali sumnjaju da je nekome drvo smetalo da ima pogled ka moru ili je u pitanju podmetanje, kako bi se zakupac hotelskog kompleksa predstavio kao neko ko godinama uništava Miločerski park Više puta iz Adriatic properties zvali su Komunalnu policiju i inspekcije, kako bi se konačno razriješili slučajevi nelegalne sječe stabala i uništenja parka

20903 pregleda 23 reakcija 25 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Ne zna se ko je u srijedu veče posjekao stoljetno stablo u parku iznad parkinga grad hotela Sveti Stefan.

Zakupac elitnog hotelskog kompleksa Sveti Stefan - Miločer, firma Adriatic properties prijavila je odmah slučaj budvanskoj policiji, koja se oglasila nenadležna, te uputila na budvansku Komunalnu policiju i inspekciju.

Kako se navodi u prijavi obezbjeđenje hotelskog kompleksa čulo je u srijedu veče da se iznad parkinga ka ogradi prvo čuje da rade nekoliko trimera. Nakon toga kako se zvuk trimera utišavao, počela je da radi motorna testera.

Pokidano stablo
Pokidano stablofoto: Vuk Lajović

Kada su se popeli, radnici obezbjeđenja vidjeli su da drvo pada, a da nekoliko muškaraca bježi ka naselju.

Uspjeli su da prosjeku jedno drvo.

Stablo
Stablofoto: Vuk Lajović

U prijavi se navodi da motiv ovakvog vandalskog čina je nepoznat, ali sumnjaju da je nekome drvo smetalo da ima pogled ka moru ili je u pitanju podmetanje, kako bi se zakupac hotelskog kompleksa predstavio kao neko ko godinama uništava Miločerski park Više puta iz Adriatic properties zvali su Komunalnu policiju i inspekcije, kako bi se konačno razriješili slučajevi nelegalne sječe stabala i uništenja parka.

Inspektor je, kako je Vijestima rečeno u Komunalnoj policiji izašao na lice mjesta, te utvrdio da se drvo nalazi na privatnoj površini, zbog čega ta opštinska služba nije nadležna.

Bonus video: