Uništen jedan od grafita u Kolašinu: Crvenom farbom na "Jasan pogled"

Nakon što su vandali uništili njihov trud, aktivisti NVO “Fenomeni” kažu da će se kroz projekte fokusirati samo na radionice zatvorenog tipa, “jer to se ne može uništiti”
88 pregleda 0 komentar(a)
Grafit Jasan pogled, Foto: Dragana Šćepanović
Grafit Jasan pogled, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 21.11.2017. 15:15h

Uništen je jedan od grafita kojim su iz NVO “Fenomeni” oplemenili fasadu Spomen doma - napis “Jasan pogled” potpuno je prekriven crvenom farbom.

Aktivisti “Fenomena”, čiji je moto “Kada otvorite oči, neka to bude jasan pogled”, ljetos su, između ostalog, ukrasili stepenište koje vodi od gornjeg trga ka Ulici palih partizanki gdje su napisali “Nekad i u mraku nikne divan cvijet”.

Na jednoj betonskoj površini u gradskom parku mladi su preporučili koje knjige obavezno treba pročitati, a prekrili su nekoliko ružnih grafita na fasadi zgrade Opštine.

“Cilj projekta je bio da se podrži alternativna umjetnost i da se pozitivno utiče na marginalizaciju grupa mladih ljudi koji drugačije rade, razmišljaju, stvaraju. Ocrtavanjem grafita i murala smo htjeli, prije svega, da saniramo određene površine u užem gradskom jezgru, koje su bile prekrivene nemarno ispisanim 'grafitima', koji nijesu imale poruku, ili su imali poruku bez svrhe ili derogativnog značenja”, kaže Anja Drašković iz NVO “Fenomeni”.

Nakon što su vandali uništili njihov trud, aktivisti NVO “Fenomeni” kažu da će se kroz projekte fokusirati samo na radionice zatvorenog tipa, “jer to se ne može uništiti”.

Bonus video: