Članovi NOT-a u službenoj posjeti Hrvatskoj

"Prezentovan je hrvatski model suzbijanja i prevencije terorizma, odnosno praćenja bezbjednosnih događaja povezanih s terorizmom, ekstremizmom i radikalizacijom", saopšteno je iz Vlade

6056 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Nacionalni operativni tim za suzbijanje nasilnog ekstremizma, terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma (NOT) boravi u službenoj posjeti Hrvatskoj.

Kako je saopšteno iz Vlade, crnogorsku delegaciju predvodi državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova i nacionalni koordinator za suzbijanje nasilnog ekstremizma, terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma, Rade Milošević.

Navodi se da je delegacija danas u prostorijama Uprave (Ravnateljstva) policije Hrvatske, u Zagrebu, održala sastanak sa zamjenikom glavnog direktora Uprave policije te države, Jozom Šukerom.

"Prezentovan je hrvatski model suzbijanja i prevencije terorizma, odnosno praćenja bezbjednosnih događaja povezanih s terorizmom, ekstremizmom i radikalizacijom, kao i preduzimanja mjera usmjerenih na sprječavanje bezbjednosnih izazova od osoba, događaja i pojava koje se dovode u vezu s terorizmom, ekstremizmom i radikalizacijom”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je, po završetku stručnog dijela razmjene, održan i kraći bilateralni susret glavnog direktora hrvatske policije Nikole Miline i Miloševića, dok je u popodnevnom dijelu posjete crnogorska delegacija imala priliku da posjeti antiterorističku jedinicu „Lučko“.

Bonus video: