Postupak u vezi sa respiratorima predala kolegi

"Postupak u vezi sa respiratoima sam vodila u skladu sa zakonom, preduzete su sve radnje u cilju provjere svih navoda o mogućim zloupotrebama prilikom nabavke respiratora"

3588 pregleda 2 komentar(a)
Tužiteljka Mira Samardžić, Foto: SAVO PRELEVIC
Tužiteljka Mira Samardžić, Foto: SAVO PRELEVIC

Tužiteljka Mira Samardžić reagovala je na navode iz teksta “Istraga na aparatima”, objavljenog prije dva dana.

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

“Dana 30. 6. 2021. godine objavili ste netačne informacije o postupku koji je vođen u vezi sa respiratorima, radnjama koje su preduzete i mojem statusu u tužilaštvu sa tendencijom da javnost stekne utisak da tužilac nije postupao u skladu sa zakonom.

Naime, nije tačno da sam prošle sedmice “penzionisana”. Tačno je da je moja funkcija kao specijalnog tužioca prestala. Dovođenjem u vezu navodnog penzionisanja i odbacivanja prijave, jasno je da tekst ima namjeru da prikaže da je moje postupanje kao tužioca imalo za cilj izbjegavanje odgovornosti, što je u potpunosti netačno i neosnovano.

Takođe, nije tačno da sam kao postupajući tužilac odbacila prijavu, već je rad na ovom predmetu nastavio drugi specijalni tužilac.

Postupak u vezi sa respiratoima sam vodila u skladu sa zakonom, preduzete su sve radnje u cilju provjere svih navoda o mogućim zloupotrebama prilikom nabavke respiratora. Nakon toga, predmet je nastavio da radi drugi tužilac, koji je na osnovu prikupljenih dokaza, vjerujem, donio odluku koja je zasnovana na zakonu.

Ovo nije prvi put da tendenciozno, netačno i bez prethodne provjere objavljujete navode o meni. Ne želim da ulazim u vaše motive, ali nije jasno zašto me nikad nijeste kontaktirali prije objave bilo kojeg sadržaja koji se odnosi na mene, moj rad i moju porodicu, kako biste provjerili da li su ti navodi tačni”, zaključila je Samardžić.

Bonus video: