Vukićević: Zahtijevaćemo da se još jednom precizno utvrde okolnosti u vezi sa oštećenjem spomenika

"Tačno je da postoji Zapisnik o komunalnom nadzoru o stanju spomenika, sačinjen u maju ove godine, i danas sam upoznat da je ta informacija proslijeđena društvu "Komunalno i vodovod" doo, kao nadležnom za održavanje groblja", rekao je Vukićević

3799 pregleda 3 komentar(a)
Vukićević, Foto: Mediabiro
Vukićević, Foto: Mediabiro

Povodom objava i saopštenja koja su bila prisutna u javnosti prethodnih dana, zahtijevaćemo od nadležnih službi da se još jednom precizno utvrde okolnosti u vezi sa oštećenjem spomenika, saopštio je danas Veselin Vukićević, predsjednik Opštine Žabljak.

Spomenik Anđeliji Malović na Žabljaku nije oskrnavljen uoči 13. jula, već ga je nevrijeme srušilo početkom maja.

To proizilazi iz zapisnika o komunalnom nadzoru koji je sačinjen 2. maja.

"Tačno je da postoji Zapisnik o komunalnom nadzoru o stanju spomenika, sačinjen u maju ove godine, i danas sam upoznat da je ta informacija proslijeđena društvu "Komunalno i vodovod" doo, kao nadležnom za održavanje groblja. Ono što mogu reći u ime Opštine, jeste da ćemo u komunikaciji sa porodicom sagledati mogućnosti za učešće u sanaciji štete, isključivo sa ciljem podrške porodici, ukoliko postoji njihova saglasnost", istakao je Vukićević, saopšteno je iz Službe predsjednika Opštine Žabljak.

Vukićević je dodao da su Žabljak i durmitorski kraj oduvijek bili prepoznati kao prostor prijateljstva i dobrih međuljudskih odnosa.

"Uvjeren sam da ni ovaj slučaj koji je izazvao pažnju javnosti, neće narušiti suživot ni u vremenu pred nama", zaključio je Vukićević.

Iz žabljačkog Odbora Demokratske partije socijalista 14. jula su tražili da de hitno ispita taj slučaj i da nadležni kazne počinioce.

Iz SD Žabljak su istog dana pozvali da se kazne "odgovorni za skrnavljenje spomenika".

Iz Demokratske Crne Gore su 15. jula poručili da su se "DPS detektivi poarovskih razmjera odvažili da daju zaključke da je spomenik oskrnavljen namjerno".

Bonus video: