Analize vode sa izvorišta Mareza: Registrovana blago povećana mutnoća

Iako je mutnoća blago iznad dozvoljenih vrijednosti, iz preduzeća “Vodovod i kanalizacija” je preporučeno da trudnice, djeca, stari i stanovništvo sa oslabljenim imunim sistemom prokuvavaju vodu prije upotrebe, da koriste flaširanu ili na odgovarajući način dopremljenu zdravstveno ispravnu vodu iz drugog vodovodnog sistema
0 komentar(a)
voda, česma, Foto: Shutterstock
voda, česma, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.11.2017. 15:08h

Analize vode sa izvorišta Mareza, koje su rađene danas, pokazuju ispravnost svih parametara, osim registrovane blago povećane mutnoće.

Iako je mutnoća blago iznad dozvoljenih vrijednosti, iz preduzeća “Vodovod i kanalizacija” je preporučeno da trudnice, djeca, stari i stanovništvo sa oslabljenim imunim sistemom prokuvavaju vodu prije upotrebe, da koriste flaširanu ili na odgovarajući način dopremljenu zdravstveno ispravnu vodu iz drugog vodovodnog sistema.

“Obilne padavine prethodnih dana na području Podgorice izazvale su povećanje nivoa vode na izvorištu Mareza. Sve analize vode rađene prethodnih dana sa svih izvorišta pokazuju fizičko-hemijsku ispravnost u skladu sa Pravilnikom o bližim zahtjevima koje u pogledu bezbjednosti treba da ispunjava voda za piće”, saopšteno je iz Vodovoda.

Sa vodoizvorišta Mareza se snabdijevaju potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar grada, dio ispod Gorice, Malo brdo, Stara varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

Stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji Glavnog grada je stabilno, bez bilo kakvih promjena po pitanju ispravnosti vode za piće.

Bonus video: