"osuđujemo diskriminatornu i anti-civilizacijsku presudu"

Prava Crna Gora: Država da plati kaznu Jovanoviću

"Država je dužna da na svakom koraku i kutku planete štiti dostojanstvo i integritet crnogorskih građana, dok će se simboličnom uplatom kazne zatvora u iznosu od 6.700 evra iz budžeta Crne Gore, dodatno poslati jasan signal Prištini šta Crna Gora zaista misli o presudi koju su institucije u Prištini izrekle u slučaju Rista Jovanovića", navodi se u saopštenju

5939 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Prava Crna Gora
Ilustracija, Foto: Prava Crna Gora

Prava Crna Gora pozvala je državne institucije da plate kaznu Ristu Jovanoviću koji je danas osuđen na Kosovu na šestomjesečnu kaznu.

Jovanović je uhapšen prošlog mjeseca, tokom obilježavanja Vidovdana na Gazimestanu, pod optužbom za izazivanje razdora i netrpeljivosti. Za krivično djelo koje mu je stavljeno na teret, kazna je do pet godina zatvora.

Iz Prave su kazali da osuđuju diskriminatornu i anti-civilizacijsku presudu koju je sud u Prištini izrekao Jovanoviću, "kojom su Jovanoviću pogažena elementarna ljudska prava"

Plaćanje kazne, smatraju oni, način je da se zvanična Crna Gora odredi prema "anti-civilizacijskom, nedoličnom, nekorektnom i ničim zasluženom postupanju tzv. institucija tzv. Kosova prema građanima naše države"

"Država je dužna da na svakom koraku i kutku planete štiti dostojanstvo i integritet crnogorskih građana, dok će se simboličnom uplatom kazne zatvora u iznosu od 6.700 evra iz budžeta Crne Gore, dodatno poslati jasan signal Prištini šta Crna Gora zaista misli o presudi koju su institucije u Prištini izrekle u slučaju Rista Jovanovića", navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.