Višnjić: Odustala sam od funkcije prije potpisivanja, ministarka nasjela na necivilizovane reakcije

"Ja sam sjutradan, u utorak obavijestila Ministarstvo preko njenih ljudi, da odustajem od potpisivanja rješenja zbog pritiska koji je izvršen na moju ličnost i obavijestila moju sekretaricu škole da neću preuzetu funkciju i da ne želim to radno mjesto", rekla je Višnjić

23310 pregleda 547 reakcija 35 komentar(a)
Višnjić, Foto: Facebook
Višnjić, Foto: Facebook

Učiteljica Rada VIšnjić kazala je da je odustala od funkcije vršioca dužnosti direktora Osnovne škole "Jugoslavija" dan nakon što je dobila rješenje o imenovanju zbog pritiska i jer je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić "nasjela na necivilizovane reakcije" o njenom imenovanju.

Višnjić je portalu Bar Info kazala da je u ponedeljak, 19.jula dobila rješenje o imenovanju u školi "Jugoslavija” u kojoj je, kako kaže, dobila neregularan otkaz, što će se na Sudu dokazati.

"Кako je politička javnost burno reagovala, jer sam deklarisana kao nacionalna Srpkinja, pa su me opet pokušali neistomišljenici diskreditovati kao ličnost, po ustaljenom običaju i kako je moja ministarka nasjela na sve te necivilizovane reakcije i najavila razrješenje istoga dana, ja sam sjutradan, u utorak obavijestila Ministarstvo preko njenih ljudi, da odustajem od potpisivanja rješenja zbog pritiska koji je izvršen na moju ličnost i obavijestila moju sekretaricu škole da neću preuzetu funkciju i da ne želim to radno mjesto", rekla je Višnjić.

Kazala je i da je "bilo poštenije da je ministarka saopštila javnosti istinu, nego što je ćutala o tome i danas poslala poštom razrješenje".

Imenovanje Višnjić je izazvalo burne reakcije, kako nevladinog sektora, tako i iz političkih krugova, što djelova vlasti, što opozicije.

Protiv Višnjić je u januaru 2020. godine pokrenut disciplinski postupak nakon što je učenicima na času zadala da crtaju trobojku. Tada je dobila uslovni otkaz. Fotografija učenika koji u rukama drže iscrtane trobojke objavljena je na društvenoj mreži Fejsbuk.

U jesen prošle godine je dobila otkaz, nakon što je preko vajber grupe pozivala učenike V-2 odjeljenja na moleban u Hram Svetog Jovana Vladimira u Baru.

Bonus video: