Milatović: Ostajem pri izrečenom stavu

"Ta izjava je bila moj lični stav koji je utemeljen na percepciji koju veliki broj građana u Crnoj Gori dijeli sa mnom i istovremeno je utemeljena na velikom broju relevantnih međunarodnih izvještaja naših strateških partnera Evropske komisije i SAD, nevladinog sektora... ", kazao je Milatović nakon saslušanja

17086 pregleda 15 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je nakon saslušanja u svojstvu građanina, u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, da ostaje pri svom ranije izrečenom stavu koji je kazao u maju na sjednici Odbora za ekonomiju i budžet u Skupštini, kada je izjavio kako do sada nije bilo ministara koji nijesu krali.

Zbog te izjave krivičnu prijavu protiv njega su podnijeli ministri iz prethodne Vlade: Sanja Damjanović, Predrag Bošković, Suzana Pribilović, Dragica Sekulić i Aleksandar Bogdanović.

"Ta izjava je bila moj lični stav koji je utemeljen na percepciji koju veliki broj građana u Crnoj Gori dijeli sa mnom i istovremeno je utemeljena na velikom broju relevantnih međunarodnih izvještaja naših strateških partnera Evropske komisije i SAD, nevladinog sektora... ", kazao je Milatović nakon saslušanja.

On je citirao djelove Strategije o proširenju EU iz 2018. godine i izvještaj Evropske komisije od prošle godine u kojima se navodi, između ostalog, da je korupcija u Crnoj Gori prisutna na visokom nivou.

Jakov Milatović
foto: Ivan Ivanović

On je kazao da je sada na ODT-u potez da li će podići krivičnu prijavu protiv njega ili će je odbaciti.

Naveo je da mu je drago što je ažurno bio pozvan da u svojstvu građanina da izjavu, ali i izrazio očekivanje da će isto tako tužilaštvo puno efikasnije i ažurnije reagovati na krivične prijave koje su u proteklom periodu podnosili Vlada i nevladine organizacije.

"Pozivam Tužilaštvo da svi zajednički brže i efikasnije djelujemo kada su u pitanju procesuiranju krivičnih djela", poručio je Milatović.

Bonus video: