Srzentić: Značajan dan za LGBTIQ zajednicu u Crnoj Gori

"LGBTIQ zajednica će u meni uvijek imati partnera i saveznika za sve aktivnosti koje doprinose poboljšanju kvaliteta života pripadnika ove zajednice, kao i unapređenju i zaštiti njihovih prava i sloboda", kazala je ministarka

12119 pregleda 777 reakcija 61 komentar(a)
Srzentić, Foto: Vlada Crne Gore
Srzentić, Foto: Vlada Crne Gore

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić kazala je da je danas značajan dan za LGBTIQ zajednicu, te da je ponosna što je u našoj zemlji zaključeno prvo životno partnerstvo osoba istog pola.

"Raduje me što je primjena Zakona o životnom partnerstvu i zvanično počela i želim sreću i puno ljubavi partnerkama u zajedničkom životu. Vjerujem da svaki čovjek ima pravo da živi svoj život u skladu sa svojim unutrašnjim osjećajem, a mi koji radimo u javnoj upravi treba da kreiramo javne politike i obezbijedimo njihovu primjenu na takav način da omogućimo da se svaki čovjek osjeća jednako poštovano i uvaženo", objavila je ministarka na Tviteru.

Istakla je da je, iako je Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola usvojen prije godinu, potrebno uraditi još dosta toga kako bi se ispunili svi preduslovi za njegovu punu primjenu.

"LGBTIQ zajednica će u meni uvijek imati partnera i saveznika za sve aktivnosti koje doprinose poboljšanju kvaliteta života pripadnika ove zajednice, kao i unapređenju i zaštiti njihovih prava i sloboda", zaključila je Srzentić.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Janko Odović kazao je da je danas napravljen veliki iskorak za crnogorsko društvo, te poručio da ljubav uvijek pobjeđuje.

"Raduje me što se i zvanično primjenjuje Zakon o životnom partnerstvu, zajedništvo nas jača. Zadovoljstvo je biti u Vladi koja je opredijeljena da do kraja mandata obezbijedi uslove za potpunu jednakost i ravnopravnost. Siguran sam da možemo više i bolje saradnjom i partnerskim odnosom svih društvenih aktera, u prvom redu državnih organa i predstavnika NVO sektora", naveo je Odović na Tviteru.

Istakao je da LGBTIQ zajednica ima iskrenog prijatelja i saveznika u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja.

Povezani članci

25. Jul 2021.

U Budvi sklopljeno prvo istopolno partnerstvo

Bonus video: