Pribilović u Ulcinju: Zakonska rješenja iz Predloga Zakona unaprijediće funkcionisanje opština

Pribilović je navela da je cilj posjeta opštinama produbljivanje saradnje i pomoći Ministarstva u rješavanju problema koja opterećuju rad lokalnih samouprava
1 komentar(a)
Nazif Cungu, Suzana Pribilović, Foto: Ministarstvo javne uprave
Nazif Cungu, Suzana Pribilović, Foto: Ministarstvo javne uprave
Ažurirano: 15.11.2017. 19:10h

Zakonska rješenja iz Predloga Zakona o lokalnoj samoupravi unaprijediće funkcionisanje opština i na adekvatan način urediti službenički sistem na lokalnom nivou, ocijenila je ministarka javne uprave, Suzana Pribilović.

Ona je danas, sa saradnicima, boravila u radnoj posjeti Opštini Ulcinj u okviru redovne komunikacije Ministarstva javne uprave (MJU) sa lokalnim samoupravama.

Kako je saopšteno iz MJU, Pribilović i gradonačelnik Ulcinja Nazif Cungu razgovarali su o brojnim temama koje se tiču funkcionisanja ulcinjske Opštine u pogledu daljeg unapređenje rada jedinica lokalne samouprave, reformi javne uprave na lokalnom nivou, sa posebnim akcentom na novi Zakon o lokalnoj samoupravi, koji je u postupku donošenja.

Pribilović je navela da je cilj posjeta opštinama produbljivanje saradnje i pomoći Ministarstva u rješavanju problema koja opterećuju rad lokalnih samouprava. „Ona je istakla da vjeruje da će predložena zakonska rješenja iz Predloga Zakona o lokalnoj samoupravi unaprijediti funkcionisanje opština, kao i na adekvatan način urediti službenički sistem na lokalnom nivou“, navodi se u saopštenju

Pribilović je, dodaje se, upoznala sagovornika da je u toku i izrada Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskoj upravi, koji prepoznaje i lokalne samouprave u sistemu pružanja usluga.

Cungu je, kako je saopšteno, predstavio aktivnosti i aktuelne projekte koje je Opština Ulcinj sprovela, odnosno koje slijede u pogledu daljeg unapređenje rada jedinica lokalne samouprave i efikasnog servisa građana.

Na sastanku je bilo riječi i o drugim temama iz oblasti reforme javne uprave na lokalnom nivou.

Bonus video: