Vatrogasci dežuraju na Gorici, obilaze i Ljubović

Na Gorici počela sa radom i mehanizacija koja radi na uklanjaju nagorelih panjeva

6278 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada dežurni su na brdu Gorica neprestano u cilju hlađenja terena, a samim tim i obezbjeđenja oboda požarišta od mogućeg samozapaljenja, saopšteno je danas iz te gradske službe.

Na istoj lokaciji je, kako navode, počela sa radom i mehanizacija koja radi na uklanjaju nagorelih panjeva. Pripadnici Službe u cilju preventivnog djelovanja obavljaju i redovne obilaske brda Ljubović.

"U protekla 24 časa pripadnici Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada realizovali su 13 intervencija. Od ukupnog broja šest prijava odnosilo se na požare trave i niskog rastinja na sledećim lokacijama: Gornje Drume, Golubovci, Masline, Vrela Ribnička, Pavlovine i Parci kao i jedna prijava na požar divlje deponije u podnožju brda Gorica", objavljeno je iz vatrogasne službe na Fejsbuku.

Osim navedenog, spasioci su bili angažovani i na pružanju asistencije Hitnoj medicinskoj pomoći pri izvlačenju povrijeđene osobe usljed saobraćajnog udesa, kao i na ostalim aktivnostima iz nadležnosti Službe zaštite.

Bonus video: