Humanitarna akcija za socijalno ugrožene porodice - "Podijelimo, jer zajedno možemo više"

“Zainteresovani mogu i dostaviti pribor direktno u prostorije Igračkoteke i Razvojnog centra u Podgorici, nakon čega će biti distrubuiran porodicama koje su se obratile za pomoć”, kazali su iz Udruženja

6620 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Udruženje Roditelji
Ilustracija, Foto: Udruženje Roditelji

Udruženje Roditelji će i ove godine organizovati humanitarnu akciju "Podijelimo, jer zajedno možemo više", kako bi pomogli roditeljima iz socijalno ugroženih porodica da pripreme djecu za novu školsku godinu.

Iz Udruženja su kazali da će akcija trajati do 31. avgusta i da je namijenjena djeci koja su uključena u programe Podrška pri učenju i Učionica Družionica, u okviru kojih im se tokom cijele godine pruža podrška u obrazovanju, socijalnoj integraciji i razvoju.

“Na evidenciji udruženja Roditelji nalazi se trenutno 516 socijalno ugroženih porodica iz više gradova, koje žive na rubu egzistencije i kojima je ovaj vid podrške neophodan”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će Udruženje pokušati da, osim njih, u akciju uključi i porodice koje se obraćaju za jednokratnu pomoć i podršku u nabavci školskog pribora.

Socijalna radnica iz udruženja Roditelji, Tanja Ćirović, kazala je da je prethodna godina bila posebno izazovna u finansijskom smislu za brojne porodice, zbog čega im je dodatno komplikovano da spreme djecu za početak školske godine.

„Značajno će im u tome pomoći besplatni udžbenici koji će konačno biti dostupni za sve osnovce, za šta smo se godinama zalagali i izborili, ali osim udžbenika neophodno je obezbijediti još puno stavki, i uz to nemaju svi samo osnovce“, rekla je Ćirović.

Ona je kazala da očekuje da će ukupan broj porodica kojima je potreban ovaj vid podrške na kraju akcije biti veći, jer je primjetan rast broja onih koji se Udruženju obraćaju za pomoć.

Iz Udruženja Roditelji su pozvali sve zainteresovane pojedince i kompanije, koji su u mogućnosti, da podrže akciju “Podijelimo, jer zajedno možemo više” i doniraju za nabavku pribora.

“Zainteresovani mogu i dostaviti pribor direktno u prostorije Igračkoteke i Razvojnog centra u Podgorici, nakon čega će biti distrubuiran porodicama koje su se obratile za pomoć”, kazali su iz Udruženja.

Kako su naveli, donatori iz ostalih gradova mogu konatirati Udruženje na broj telefona 067 577 869 ili 067 020 411, kao i putem maila udruzenje.roditelji@gmail.com.

Bonus video: