Vuković pozvao građane da izbjegavaju šetnju i rekreaciju na Gorici i Ljuboviću

"Činjenicu da nam treba cjelodnevni nadzor kako bismo sačuvali dvije najznačajnije park-šume u Podgorici, doživljavam kao poraz naše društvene zajednice"

22134 pregleda 45 reakcija 21 komentar(a)
Vuković, Foto: Screenshot
Vuković, Foto: Screenshot

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković pozvao je građane da do daljnjeg izbjegavaju šetnju i rekreaciju na Gorici i Ljuboviću.

Brdo Gorica i večeras je gorjelo, a vatrogasci su za oko pola sata požar uspojeli da stave pod kontrolu.

"Danas se desio novi, četvri po redu pokušaj paljenja brda Gorica. Požar je lokalizovan i za sada je pod kontrolom. Prethodno je, srećom bezuspješno, isto pokušano i na Ljuboviću", napisao je Vuković na Fejsbuku.

Dodao je da je Službi zaštite i spašavanja naložen 24-časovni nadzor na Gorici i Ljuboviću.

"Osim pripadnika Službe zaštite, koji su na terenu non-stop, ukupno 6 patrola koje će činiti pripadnici Komunalne policije, Komunalne inspekcije i službi Glavnog grada, vršiće kontrolu kretanja ljudi na Gorici i Ljuboviću, i u kontaktnoj zoni dva brda, od sjutra ujutru u 7 časova", naveo je Vuković.

Gradonačelnik je naveo i da je od v.d direktora Uprave policije Zorana Brđanina dobio uvjeravanja da će i njihovi pripadnici pojačati prisustvo na Gorici i Ljuboviću.

Povezani članci

02. Avgust 2021.

Požar na brdu Gorica stavljen pod kontrolu

"Pozivam građane da nam pomognu tako što će, do daljnjeg, izbjegavati šetnju i rekreaciju na Gorici i Ljuboviću. Činjenicu da nam treba cjelodnevni nadzor kako bismo sačuvali dvije najznačajnije park-šume u Podgorici, doživljavam kao poraz naše društvene zajednice", naveo je Vuković.

Bonus video: