Požar na kolašinskom brdu Ključ pod kontrolom

Darmanović je još jednom apelovao na sugrađane da se pridržavaju propisa kada je riječ o paljenju vatre na otvorenom

2636 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Služba zaštite i spašavanja Kolašin
Foto: Služba zaštite i spašavanja Kolašin

Kolašinski vatrogasci i zaposleni u Područnoj jedinici Uprave za šume, za sada, drže pod kontrolom požar na brdu Ključ. Na toj lokaciji gori od subote, po peti put ovog ljeta.

Kako je kazao komandir Službe zaštite i spašavanja Željko Darmanović, vatra je gašena vodom iz naprtnjača i grabuljama, jer do tog dijela kolašinske opštine vozila ne mogu.

"Uspjeli smo da zaustavimo vatru koja se širila ka Izlascima, gdje ima stambenih i pomoćnih objekata. Sada pratimo stanje i intevenisaćemo ponovo, ukoliko se ukaže potreba. Trenutno gori samo na već opžarenoj površini. Važno je da ne dozvoljavamo širenje požara. Na terenu su zaposleni Uprave za šume", reko je on.

Vatrogasci su, skoro do ponoći ponoći sinoć, gasili i požar na divljoj deponiji na Krivom viru, na putu ka selu Đuđevina.

Darmanović je još jednom apelovao na sugrađane da se pridržavaju propisa kada je riječ o paljenju vatre na otvorenom. Podsjetio je na Naredbu predsjendika Opštine, kojom su najavljene krivičneprijave protiv osoba sa čijih imanja "krene" vatra.

Prema njegovim riječima , kolašinski vatrogasci zbog aktivnog požara na Ključu su danima na terenu, zajedno sa zaposlneim u Upravi za šume.

Prema procjeni vatrogasaca, svi požari na brdu Ključ, ovog ljeta izazvani su ljudskim faktorom, a kako vjeruju, i namjerno.

Bonus video: