Ministarstvo zdravlja: ASK konstantno proganja Borovinić Bojović

"Zanimljivo da ASK procesuira ministarku i zbog imenovanja u zdravstvu, zapošljavanja, zbog pandemije, a još malo će i zbog sveopšte krize u svijetu"

10502 pregleda 28 reakcija 29 komentar(a)
Borovinić Bojović, Foto: Savo Prelević
Borovinić Bojović, Foto: Savo Prelević

Agencija za sprečavanje korupcije konstantno proganja i procesuira ministarku zdravlja Jelenu Borovnić Bojović, koja je svakodnevno izložena prijetnjama upravo zbog obimne reforme zdravstvenog sistema kojima se ruše monopoli i stavlja tačka upravo na korupciju, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Iz Ministarstva su reagovali, nakon što su "Vijesti" objavile da je ministarka jedna od članova Vlade za koju je utvrđeno da je prekšrila Zakon o sprečavanju korupcije.

Agencija je utvrdila da su premijer Zdravko Krivokapić i više od polovine članova njegove Vlade prekršili Zakon jer nisu prijavili tačne prihode i imovinu.

"Agencija u kontinuitetu procesuira i sankcioniše ministarku zdravlja dr Jelenu Borovinić Bojović, i to po više puta za isti vremenski period, kada se njena imovina svakako i nije mogla mijenjati. Sve te kazne se odnose na tehničke propuste i marginalije čija vrijednost je zanemarljiva. Recimo, 'pronađen' je doktorkin automobil Reno 19, star tridesetak godina, koji je 2012. godine prodat u djelovima za 150 eura, ili su 'pronađeni' vaučeri zaboravljeni još od vremena masovne vaučerske privatizacije čija vrijednost se takođe kreće oko 100 eura", navodi se u reagovanju.

Iz resora su dodali da je "zanimljivo da ASK procesuira ministarku i zbog imenovanja u zdravstvu, zapošljavanja, zbog pandemije, a još malo će i zbog sveopšte krize u svijetu".

Agencija je u aprilu utvrdila ugrožavanje javnog interesa koje upućuje na postojanje korupcije u postupku imenovanja Igora Galića za direktora Instituta za javno zdravlje.

Ona je tada pokrenula postupak za utvrđivanje postojanja ugrožavanja javnog interesa “od strane ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović, na čiji predlog je Vlada imenovana Igora Galića za direktora IJZ”.

Bonus video: