Đukanović: Gusinje oslikava bogatstvo multietničke Crne Gore

„Uvjeren sam da će lokalno rukovodstvo u narednom periodu nastaviti da odgovorno radi na valorizaciji razvojnih resursa i upravljanju u cilju oporavka lokalne ekonomije"

10023 pregleda 595 reakcija 15 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Gusinje viševjekovnom istorijom i kulturom na veoma svojstven način oslikava bogatstvo multietničke Crne Gore, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je u čestitki povodom Dana Opštine, rekao da tradicijom njegovanja i poštovanja različitosti, Gusinje i danas na veoma svojstven način oslikava bogatstvo multietničke Crne Gore.

„Posvećenost njenom očuvanju, naročito odnos koji prema njenim vrijednostima generacijama gaji brojna dijaspora, čuvajući veze i u kontinuitetu doprinoseći razvoju i promociji Gusinja, tome daju dodatnu snagu“, kazao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, dok se suočavamo s ozbiljnim posljedicama pandemije COVID-19, solidarnost i zajedništvo dolaze do posebnog izražaja.

„Uvjeren sam da će lokalno rukovodstvo u narednom periodu nastaviti da odgovorno radi na valorizaciji razvojnih resursa i upravljanju u cilju oporavka lokalne ekonomije, čime će se uslovi za život stanovnika Gusinja dalje poboljšavati“, kazao je Đukanović.

Đukanović je istakao da vjeruje da neće izostati podrška Vlade u pravcu ravnomjernijeg regionalnog razvoja i infrastrukturnog povezivanja Crne Gore.

Bonus video: