Šundić podnio ostavku na mjesto generalnog direktora RTCG

"Nakon tri godine provedene na čelu najvažnije medijske kuće u državi, Javnog servisa RTCG, odlazim s ponosom i sa dostignućima koja će generacijama poslužiti da kreiraju bolji i tehnološki savršeniji program"

31621 pregleda 1062 reakcija 128 komentar(a)
Šundić, Foto: Boris Pejović
Šundić, Foto: Boris Pejović

Generalni direktor Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Božidar Šundić otkazao je danas Ugovor o radu na mjestu prvog čovjeka Nacionalnog javnog servisa, prenosi portal RTCG.

"Nakon tri godine provedene na čelu najvažnije medijske kuće u državi, Javnog servisa RTCG, odlazim s ponosom i sa dostignućima koja će generacijama poslužiti da kreiraju bolji i tehnološki savršeniji program", naveo je Šundić u obraćanju.

Dodaje da su njegov tim i on, "kao i svi profesionalci u Nacionalnom javnom servisu, proteklih godina, trpjeli smo napade i pritiske sa svih strana".

"Hvaljeni i osporavani, kuđeni i nagrađivani trudili smo se da u svim situacijama ostanemo isti, dosljedni sebi i principima slobodnog i nepristrasnog novinarstva i objektivnog informisanja. Da smo uspjeli dokazuju rejting RTCG i rekordna gledanost i slušanost. Danas se zahvaljujem krugu ljudi koji je pomogao da, u rekordnom roku, tehnički modernizujemo RTCG, timu koji je kreirao i oblikovao programe na dva radijska, četiri televizijska programa i na Portalu, ali i svima koji su doprinijeli da naše vrijeme bude zabilježeno kao jedno od najuspješnijih i najtežih u istoriji ove Kuće. Posebno se zahvaljujem našim gledaocima, slušaocima i čitaocima, koji su nam, za sve ovo vrijeme, bili najveća podrška i putokaz da stvaramo program, jedino pred njima odgovorni", naveo je Šundić u obraćanju.

Šundić sjutra, 6. avgusta puni 66 godina i time ispunjava uslove za penziju, a prema ugovoru tada nema pravo na otpremninu.

Da mu je funkcija prestala prije tog datuma, kasa RTCG-a bi bila olakšana za nekih 60 hiljada eura, koliko bi imao pravo da potražuje.

Povezani članci

03. Avgust 2021.

Šundić bez otpremnine ukoliko ne podnese ostavku

Podnošenjem ostavke danas Šundić ostvaruje pravo na otpremninu u iznosu od njegovih šest bruto mjesečnih zarada.

Prema podacima iz imovinskog kartona, njegova mjesečna neto plata je 2.845 eura.

Bonus video: