Đurović: Šundić je i poslednjim činom pokazao kakvu je ulogu igrao u RTCG

"Šundiću nije bilo dovoljna plata od skoro 3.000 eura mjesečno, već je morao uzeti otpremninu kao nagradu za najmanje povjerenje građana u nacionalni javni medijski servis još od 2012. godine. Svi generalni direktori koje je kontrolisao DPS imali su u ugovorima klauzulu koja im je omogućavala da dobiju enormne otpremnine ukoliko budu razriješeni sa dužnosti"

4292 pregleda 125 reakcija 36 komentar(a)
Đurović, Foto: Boris Pejović
Đurović, Foto: Boris Pejović

Božidar Šundić, od danas bivši genralni direktor Radio televizije Crne Gore, i poslednjim činom, jučerašnjom ostavkom, pokazao je kakvu je ulogu igrao u toj medijskoj kući, kazao je direktor Media centra Goran Đurović.

Đurović je saopštio da je Šundić nakon nezakonitih smjena članova Savjeta RTCG u decembru 2017. i nezakonitog razrješenja generalne direktorice Andrijane Kadije u junu 2018. godine, po nalogu Demokratske partije socijalista (DPS) imenovan za generalnog direktora RTCG.

"Podnošenjem ostavke, dan prije odlaska u penziju, Šundić će dobiti oko 30.000 eura otpremnine, koju mu je omogućio prethodni Savjet RTCG na čelu sa Ivanom Jovetićem, takođe poznatim i po funkciji predsjednika Komisije DPS-a za međunarodnu saradnju, evropske i evroatlantske integracije. Prethodni Savjet RTCG, kojeg je kontroliso DPS, ugovorom je Šundiću osigurao dobru nadoknadu za usluge jednoj političkoj partiji", istakao je on u svom saopštenju.

Svi generalni direktori, kaže Đurović, koje je kontrolisao DPS imali su u ugovorima klauzulu koja im je omogućavala da dobiju enormne otpremnine ukoliko budu razriješeni sa dužnosti.

Prema njegovim riječima, jedina koja nije imala ovu klauzulu u svom ugovoru je Andrijana Kadija koju nije kontrolisala nijedna partija.

"Šundiću nije bilo dovoljna plata od skoro 3.000 eura mjesečno, već je morao uzeti otpremninu kao nagradu za najmanje povjerenje građana u nacionalni javni medijski servis još od 2012. godine. Šundić je zajedno sa ostatkom menadžementa i uredništvom učinio RTCG servisom jedne partije, a njegovo direktorovanje ostaće, pored ostalog, zapamćeno po korišćenju govora mržnje, podsticanju podjela u društvu, satanizaciji nesitomišljenika prethodne vlasti i ignorisanju tema od životne važnosti", naveo je Đurović.

Dodao je i da se nadaju da novi Savjet RTCG neće sa novim generalnm direktorom imati u ugovoru klauzule kojima se predviđaju otpremnine u slučaju razriješenja.

Bonus video: