PODNIO ZAHTJEV GRADSKOM SEKRETARIJATU

Ban želi da gradi u Tološima

Dvije trećine „Pomorskog saobraćaja”, koji drži trajekt liniju Kamenari - Lepetani, formalno pripadaju „Pro House”, dok je vlasnik ostatka akcija Dejan Ban
208 pregleda 2 komentar(a)
Tološi (novine), Foto: Arhiva Vijesti
Tološi (novine), Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.11.2017. 17:00h

Jedan od vlasnika kompanije „Pomorski saobraćaj”, Dejan Ban, zatražio je od Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine urbanističko tehničke uslove za gradnju u Ulici SKOJ-a u Tološima.

Ban želi da gradi na parceli od 777 metara kvadratnih, a prema Detaljnom urbanističkom planu „Tološi 2 - dio izmjene i dopune”, u sklopu kojega se nalazi, na tom zemljištu je predviđena gradnja prizemlja sa dva sprata.

Kako je navedeno u podacima, urbanističku parcelu od 777 metara kvadratnih čine tri katastarske parcele i to od 136 metara kvadratnih, 423 i 218 kvadrata, a osnov sticanja je kupovina.

Promjena vlasništva nad tim parcelama registrovana je 24. aprila ove godine, Ban je vlasnik 1/1, ne postoje tereti ograničenja, osnov sticanja je kupovina.

Izmjene i dopune DUP-a su donijete 25. novembra prošle godine.

Prema odluci Savjeta za privatizaciju Vlade , kompanija “Pomorski saobraćaj”, čiji je većinski vlasnik bio Fond penzijskog i invalidskog osiguranja, privatizovana je bez tendera, prodajom državnih akcija na berzi.

Kupoprodajni ugovor je potpisan 2004, sa firmom „Pro House” iz Podgorice u vlasništvu Dušana Bana, Dejanovog brata, koji su bliski predsjedniku Demoktratske partije socijalista Milu Đukanoviću, dobar dio obaveza prema državi u toj transakciji platila je obveznicama stare devizne štednje.

Dvije trećine „Pomorskog saobraćaja”, koji drži trajekt liniju Kamenari - Lepetani, formalno pripadaju „Pro House”, dok je vlasnik ostatka akcija Dejan Ban, koji je i izvršni direktor kompanije sa sjedištem u Kamenarima.

Preporučujemo za Vas