Višegodišnji problem: Sa prvim kišama ne može se kroz Loznice

Kroz bjelopoljsko prigradsko naselje godinama ne može da se prođe normalno, a najgore je što tuda prolazi veliki broj djece

3817 pregleda 1 komentar(a)
Strahuju od svake kiše: Ulica na Loznicama, Foto: Privatna arhiva
Strahuju od svake kiše: Ulica na Loznicama, Foto: Privatna arhiva

Mještani prigradskog naselja Loznice kod Bijelog Polja više godina suočavaju se sa sa problemom saobraćajne infrastrukture.

Prema riječima Bjelopoljca Nusreta Balića, put na relaciji od mjesta Popovo Prlo do semafora u Rasovu, u dužini od 2,5 kilometara izgleda veoma loše.

”Veliki broj rupa, gdje su neke duboke po nekoliko centimetara, kao i problem sa većom akumulacijom vode nakon obilnih padavina u znatnoj mjeri onemogućavaju kvalitetno i bezbjedno odvijanje saobraćaja”, kazao je Balić, podsjećajući da postoji projekat za izgradnju magistralnog puta koji bi povezao grad sa Resnikom - Rasovom, ali da on još nije realizovan.

Na mjestu Popovo Prlo, ukazao je Balić, postoji i dio puta koji je veoma uzak i nije moguće da se dva vozila sigurno mimoiđu, osim da jedno mora skrenuti sa puta prema obali Lima, što dodatno ugrožava bezbjednost vozača i pješaka.

“Posebno je loše što ne postoji zaštitna bankina prema obali Lima, zbog čega je potrebno proširiti i taj dio puta”, kazao je Balić.

On je napomenuo da najveće nevolje građana Loznica kreću sa prvim kišama, kada ne mogu da prođu ulicom, a sve je još gore kada tuda prolaze djeca.

Bonus video: