Pljevlja: Vodovod najavio restrikcije za korisnike koji se snabdijevaju sa izvorišta Jugoštica

Zbog loše hidrološke situacije došlo do izuzetnog smanjenja dotoka vode sa izvorišta Jugoštica

2775 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pljevaljsko preduzeće Vodovod uvodi restrikcije u vodosnabdjevanju korisnika, koji se vodom snabdijevaju sa izvorišta Jugoštica.

Izvorište Jugoštica je jedno od tri izvorišta iz kojih se grad snabdijeva vodom.

Restriktivne mjere primjenjivaće se samo u noću, povremeno zavisno od dnevne potrošnje u periodu od 24 do 6 časova.

"Zbog loše hidrološke situacije, došlo je do izuzetnog smanjenja dotoka vode sa izvorišta Jugoštica, stoga će se u cilju racionalizacije potrošnje vode za piće preći na djelimični režim rekstriktivnih mjera na bazenu Bogiševac. Mole se svi potrošači naselja DoloviI, II, III I IV,ullice Save Kovačevića, Peđe Leovca i naročito potrošači prigradskih naselja Deveta,Krejino vrelo, Dajevića Han, da racionalno koriste vodu za piće, bez zalivanja bašti, vrtova, voćnjaka i slično, u cilju uštede potrebnih količina izvorske vode,a i u korist svih građana", saopšteno je iz opštinskog preduzeća Vodovod.

Upozorili su korisnike da će kontrolne ekipe Vodovoda narednih dana obilaziti naselja koja se vodom snaabdijevaju iz bazena na Bogiševcu "u cilju preventivnog upozoravanja građanai i eventualnog kažnjavanja u skladu sa zakonskim propisima".

"Takođe obavještavamo potrošače koji se snadbjevaju sa postrojenja Pliješ i izvorišta Breznica, a naročito potrošače priključene na sirovu vodu iz Odžaka,tj. prigradskih naselja Odžak, Zenica, Borovica, Grevo, Kalušići, da je situacija sa potrošnjom vode u maksimalnim granicama, a da su dotoci izuztno smanjeni. Trenutno neće biti restriktivnih mjera u ovim zonama, ali se mole svi potrošači da potrošnju vode svedu u razumnu mjeru bez zalivanja, kako bi se restriktivne mjere izbjegle u budućem periodu", navodi se u saopštenju Vodovoda.

Bonus video: