HRA: Tadić-Mijović je simbol istraživačkog novinarstva i raskrinkravanja visoke korupcije i kriminala

Iz HRA su kazali da svaki napad odvraća novinara od bavljenja ozbiljnim temama, što je kako poručuju iz HRA pogubno za demokratski razvoj Crne Gore i uspostavljanje vladavine prava

4158 pregleda 30 reakcija 0 komentar(a)
HRA, Foto: HRA
HRA, Foto: HRA

Akcija za ljudska prava (HRA) najoštrije osuđuje jučerašnji verbalni napad na novinarku Milku Tadić-Mijović na javnom mjestu, saopšteno je danas iz nevladine organizacije (NVO) Akcija za ljudska prava (HRA).

"Ovaj napad posebno uznemirava jer je Milka Tadić-Mijović simbol istraživačkog novinarstva i raskrinkravanja visoke korupcije i kriminala u Crnoj Gori. Prijetnje smrću, koje su juče upućene njoj i svim novinarima Vijesti, moraju se efikasno i ozbiljno kazniti", ističe se u saopštenju HRA.

Direktorica Centra za istraživačko novinarstvo Milka Tadić-Mijović verbalno je napadnuta sinoć, oko 20 časova, na parkingu kod megamarketa "Voli" u Petrovcu.

Zbog vrijeđanja i brojnih prijetnji, budvanska policija je uhapsila bezbjednosno-interesantno lice Boška Filipovića (56).

Iz HRA su dodali da svaki napad odvraća novinara od bavljenja ozbiljnim temama, što je kako poručuju iz HRA pogubno za demokratski razvoj Crne Gore i uspostavljanje vladavine prava.

"Očekujemo da se poslanici i ministri konačno zainteresuju za predlog 9 NVO za jaču krivičnopravnu zaštitu novinara Krivičnim zakonikom, koji je poslanik Marko Milačić predao Skupštini. Svi koji imaju vlast u ovoj državi moraju da usmjere pažnju na zaštitu novinara i obezbijede kažnjavanje svake vrste nasilja prema njima. I svi raniji napadi na novinare i medije moraju biti kažnjeni jer je očigledno da su novinari već postali laka meta za sve vrste nasilnika, od kriminalnih klanova i bahatih političara do pojedinačnih nasilnika", piše u saopštenju HRA.

Bonus video: