DPNCG: Prijetnja Milki Tadić-Mijović i kolegama iz Vijesti iz kriminalnog miljea je veoma ozbiljna

"Tadić-Mijović, nedavno Jelena Jovanović, ranije Olivera Lakić, Tufik Softić ali i Mladen Stojović mete su pripadnika organizovanog kriminala, koji su nerijetko bili u sprezi sa dijelovima vrhuške bivše vlasti i onih koji su u Tužiaštvu žmurili na to. Na žalost većina ranijih napada nije istražena i žrtve nisu dobile pravosnažno zadovoljenje"

2941 pregleda 0 komentar(a)
DPNCG
DPNCG

Društvo profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) osuđuje prijetnje koleginici Milki Tadić-Mijović, koja je jedan od simbola slobode govora i borbe za demokratiju.

Direktorica Centra za istraživačko novinarstvo Milka Tadić-Mijović verbalno je napadnuta sinoć, oko 20 časova, na parkingu kod megamarketa "Voli" u Petrovcu.

Zbog vrijeđanja i brojnih prijetnji, budvanska policija je uhapsila bezbjednosno-interesantno lice Boška Filipovića (56).

"S obzirom da je sloboda izražavanja stub demokratije, prijetnja njoj i kolegama iz Vijesti iz kriminalnog miljea veoma je ozbiljna, pogotovu što su novinari ovog medija godinama unazad mete svih onih koji bi da uređuju medije", ističe se u saopštenjU DPNCG koje potpisuje generalna sekretarka Mila Radulović.

Iz DPNCG su kazali da pozdravljaju hitru reakciju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUPI i da očekuju jednaku ažurnost čitavog pravosuđa u borbi protiv organizovanog kriminala, iz čijih redova kako dodaju veoma često dolaze prijetnje ali i napadi na novinare.

"Tadić-Mijović, nedavno Jelena Jovanović, ranije Olivera Lakić, Tufik Softić ali i Mladen Stojović mete su pripadnika organizovanog kriminala, koji su nerijetko bili u sprezi sa dijelovima vrhuške bivše vlasti i onih koji su u Tužiaštvu žmurili na to. Na žalost većina ranijih napada nije istražena i žrtve nisu dobile pravosnažno zadovoljenje", zaključuje se u saopštenju DPNCG.

Bonus video: