Kotor: Kažnjena firma zbog ispuštanja fekalnih otpadnih voda u atmosferski kanal

Firma "Sld Nikac Montenegro" kažnjena je u iznosu od 1.500 eura

6367 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Služba za inspekcijske poslove Kotor kaznila je firmu "Sld Nikac Montenegro" u iznosu od 1.500 eura zbog ispuštanja fekalnih otpadnih voda u atmosferski kanal.

Ovo je saopšteno iz Službe za inspekcijske poslove, a shodno inicijativi grupe građana iz naselja Škaljari.

Dodali su da je odgovornom licu u pravnom licu, izvršnom direktoru izdat prekršajni nalog u iznosu od 500 eura, o čemu je "subjektu nadzora uredno poslato obavještenje"

"Nadležni inspektor službe za inspekcijske poslove je u nedjelju, 15. avgusta primio telefonsku prijavu i uz asistenciju službenika Uprave policije OB Kotor izvršio inspekcijski nadzor u mjestu Vidikovac - Škaljari. U momentu kontrole na licu mjesta jasno se vide svježi otisci guma kamiona pored samog potoka u kojem se vide ispuštene fekalije. Prema izjavi više mještana koji su snimali mobilnim telefonima kako cistjerna ispušta fekalije u potok kao i prema video zapisima i fotografijama istih, može se konstatovati da je riječ o firmi", saopšteno je iz ovog preduzeća.

Inspekcijskom nadzoru je, kažu oni, prisustvovalo preko dvadeset mještana koji su narednog dana u prostorije Službe za inspekcijske poslove dostavili pisanu prijavu sa nizom fotografija i video snimaka koji su i javno objavljeni na društvenim mrežama.

"Prijavu su potpisale 34 osobe koje u opisu prijave navode da je kamion preduzeća "SLD NIKAC MONTENEGRO PLUS'' doo Tivat izvršilo ispuštanje fekalnih otpadnih voda u atmosferski kanal. Uzimajući u obzir dostavljeni foto materijal, izjave mještana zatečnih na licu mjesta i predmetnu prijavu potpisanu od strane ovih lica nadležni inspektor je podnio Osnovnom državnom tužilaštvu, Upravi policije OB Kotor, kao i Odsjeku za ekološku inspekciju", navodi se u saopštenju.

Iz Službe za inspekcijske poslove apeluju na građane da čuvaju životnu sredinu "jer će u suprotnom biti kažnjeni u skladu sa Zakonom"

Bonus video: