"preduzeli smo sve kako bi pomogli"

Opština Danilovgrad podržava zahtjev mještana naselja Tomaševići: Zvali Bojanića i Krivokapića

"Opština krajem juna uputila Ministarstvu kapitalnih investicija zvaničan dopis za iznalaženje rješenja uz dopis i potpis mještana naselja Tomaševići"

16379 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Kovačević, Foto: PR Centar
Kovačević, Foto: PR Centar

Mještani naselja Tomaševići imaju punu podršku Opštine Danilovgrad kad je u pitanju njihov zahtjev za izmjenu projektnog rješenja koje se odnosi na rekonstrukciju magistralnog puta M-18 Danilovgrad – Podgorica, saopšteno je Vijestima iz kabineta predsjednice Opštine Danilovgrad Zorice Kovačević.

Oni ističu da postojećim projektnim rješenjem, mještanima Tomaševića nije omogućen direktan priključak na magistralni put, zbog čega moraju da kruže dva kilometra, a da je Opština Danilovgrad je preduzela sve kako bi pomogla u rješavanju navednog problema mještana.

"Podsjećamo da je Opština krajem juna uputila Ministarstvu kapitalnih investicija zvaničan dopis za iznalaženje rješenja uz dopis i potpis mještana naselja Tomaševići. Isti je Ministarstvo za kapitalne investicije uputilo Upravi za saobraćaj i Građevinskom nadzoru od kojih smo dobili i odgovor 03. 08. 2021. godine u kojima se navodi da 'Ne postoji zakonski osnov za prihvatanje predmetnog zahtjeva i da djelovanje po navedenoj inicijativi za korekcijom u Glavnom projektu rekonstrukcije magistralnog puta M-18 Danilovgrad - Podgorica, ne bi bilo u saglasnosti kako sa Zakonom o putevima, tako i sa za ovaj Glavni projekat izdatim saobraćajno – tehničkim uslovima'".

U saopštenju se dodaje da je Kovačević sa jučerašnjim protestom mještana upoznala ministra za kapitalne investicije Mladena Bojanića.

"Iz kabineta Opštine Danilovgrad juče je, kabinetu premijera Zdravka Krivokapića, upućen odgovor Uprave za saobraćaj i Građevinskog nadzora, laboratorijska ispitivanja kao i dopis upućen Ministarstvu kapitalnih investicija i očekujemo poziv za sastanak od strane premijera i ministra u cilju iznalaženja rješenja za problem mještana naselja Tomaševići".

Preporučujemo za Vas