Uprava lokalnih javnih prihoda Bar: Plijenićemo imovinu ako porez ne platite

Druga rata dospjela je prvog novembra, a mjere prinudne naplate, ukazuju iz Uprave, utvrđene su Zakonom i to iz novčanih sredstava, novčanih potraživanja i iz pokretne i nepokretne imovine poreskog obveznika
210 pregleda 2 komentar(a)
Novac, Foto: YouTube
Novac, Foto: YouTube
Ažurirano: 13.11.2017. 17:56h

Iz Uprave lokalnih javnih prihoda Bar saopštili su da će preduzeti zakonske mjere prinudne naplate, protiv svih poreskih obveznika koji posjeduju nepokretnosti na području opštine Bar, a koji nijesu blagovremeno izmirili svoju poresku obavezu poreza.

Druga rata dospjela je prvog novembra, a mjere prinudne naplate, ukazuju iz Uprave, utvrđene su Zakonom i to iz novčanih sredstava, novčanih potraživanja i iz pokretne i nepokretne imovine poreskog obveznika:

“Pri tome, poreski organ obračunava kamatu za neblagovremeno plaćanje po stopi od 0,03 posto dnevno, počev od narednog dana od dana dospjelosti. Uprava obezbjeđuje poresko potraživanje upisom založnog prava - hipoteke na imovini poreskog obveznika”.

Prema istim navodima, poreskim obveznicima na čijim nepokretnostima je upisana hipoteka, sprovešće se postupak naplate poreske obaveze iz imovine pljenidbom i prodajom pokretne i nepokretne imovine. U Baru je Uprava do sada naplatila preko pet miliona eura po osnovu poreza na nepokretnosti, a ovogodišnji plan je 5,7 miliona.

Bonus video: